Följ Findus Sverige AB

Förhandlingarna avslutade – beslut om nedläggning fastställt

Pressmeddelande   •   Jun 14, 2016 11:16 CEST

Idag informerades Findus medarbetare om att förhandlingarna med de berörda fackförbunden har avslutats. Företaget har därmed fattat beslut om att lägga ner produktionsanläggningen i Bjuv samt flytta den kvarvarande verksamheten till Malmö. Beslutet innebär att drygt 400 personer sägs upp.

Förhandlingarna har pågått kontinuerligt sedan den 31 mars då Findus ledning varslade om en nedläggning av företagets produktionsanläggning i Bjuv. I och med detta har även beslutet fattats att Findus kvarvarande verksamhet flyttas till nya lokaler i Malmö. Detta beräknas ske under det fjärde kvartalet 2016. Findus verksamhet i Loftahammar påverkas inte av beskedet. Bolaget kommer efter förändringarna att ha drygt 200 medarbetare i Sverige.

  • Sverige är en viktig marknad för Findus och vi kommer fortsätta att köpa produkter och råvaror härifrån. I de fall där ursprung är en betydelsefull faktor vill vi med hjälp av utvalda samarbetspartners även framöver producera produkter i Sverige, säger Henrik Hjalmarsson, VD Findus Sverige.

Sedan varslet den 31 mars har Findus ledning träffat ett stort antal aktörer och organisationer – bland annat lokala, regionala och nationella politiker samt branschföreträdare – för att utforska vilka framtida möjligheter som finns för anläggningen.

  • Beslutet har inget med våra medarbetares insatser och hängivenhet att göra utan beror på att vi helt enkelt har för många fabriker i Europa. Detta är såklart ett tråkigt besked för dem som arbetar på Findus och jag förstår att många är besvikna. Samtidigt hoppas jag att beskedet bidrar till att skingra den osäkerhet som funnits. Jag kommer fortsätta att träffa branschaktörer och andra intressenter för att göra det jag kan för att se till så att våra medarbetares erfarenhet och kompetens kommer till störst nytta, säger Henrik Hjalmarsson.

Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 800 medarbetare och omsätter cirka 2,5 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.
Följ även Findus på: www.findus.se // www.facebook.com/FindusSverige // www.twitter.com/Findus_se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.