Följ Findus Sverige AB

Första spadtaget för Findus nya anläggning i Bjuv

Pressmeddelande   •   Aug 29, 2013 13:22 CEST

Findus tog idag det första spadtaget för sin nya fabrik och fryslager, som ska stå klart våren 2015. Jari Latvanen, VD på Findus, höll i spaden tillsammans med Peabs VD och koncernchef Jesper Göransson och Stefan Svalö, kommunstyrelsens ordförande i Bjuv.

-  Idag har vi tagit ett spadtag för svensk livsmedelsproduktion och för god, naturlig och sund mat, sade Jari Latvanen, VD på Findus i sitt välkomsttal.

Totalt rör det sig om en investering på 650 miljoner kronor, en av Findus största genom tiderna. Peab är byggnads­entreprenör och det nya lagret och fabriken byggs intill Findus existerande anläggning. Fryslagret får minst 68 000 pallpositioner för råvaror, närodlade grönsaker och färdiglagad mat. Fabriken får en kapacitet på minst 35 000 ton per år. 

-  Vi investerar för att stärka vår konkurrenskraft och kontinuitet. Vi har funnits i Bjuv i 70 år och stannar gärna i minst 70 år till, sa Jari Latvanen.

För miljön blir det en vinst när fabrik och lager ligger direkt intill varandra. Koldioxidutsläppen minskar när lastbilstrafiken mellan Bjuv och Helsingborg minskar med 4700 transporter per år. Dessutom blir energiåtgången i både frys och fabrik lägre med ny och mindre energikrävande teknik.

-  Ett mycket bra steg för miljön och för att trygga och behålla arbeten i vår region, sa Stefan Svalö, kommunstyrelsens ordförande i Bjuv när han talade till dem som hade sökt sig till byggplatsen.

Den nya anläggningen beräknas stå klar under våren 2015 och fryslagret kommer att vara ett av norra Europas modernaste.

För mer information, kontakta gärna Emma Lefdal, emma.lefdal@se.findus.com eller 042 – 860 38. 

Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 800 medarbetare och omsätter cirka 2,5 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.
Följ även Findus på: www.findus.se // www.facebook.com/FindusSverige // www.twitter.com/Findus_se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.