Följ Findus Sverige AB

Framröstad favorit från Findus - ny storsäljare inom fryst mat

Pressmeddelande   •   Nov 18, 2011 17:57 CET

Den nya maträtt som Findus utvecklat i samarbete med konsumenter – Rostade hela kycklingfiléer med grönpepparsås och svartvinbär– toppar nu försäljningslistorna i fler och fler butiker. Produkten är speciellt utvecklad för att förhöja kvaliteten inom det frysta enportionssegmentet. Och det fungerar. Efter bara två månader på marknaden toppar den försäljningslistorna i flera butiker runt om i landet.

- Vi tror på kvalitet och öppenhet, och därför vi har valt att utveckla nya favoriträtter tillsammans med konsumenterna, säger Lena Holmgren, marknadskategorichef enportionsrätter Findus.

- Konsumenterna i våra smaktester föll för kombinationen av kyckling från hela innerfiléer, rösti, broccoli med grönpepparsås och svartvinbär. Det här är vår bästa rätt och vi gläds åt att den blivit så populär, säger Lena.

- Den ger variation på ett enkelt, gott och prisvärt sätt för så många konsumenter, säger Lena.

Produkten testades i samarbete med en grupp konsumenter hos Findus i Skåne i början av året. Sedan september finns den att köpa i livsmedelsbutikerna, och toppar nu försäljningen i fler och fler butiker.

- Traditonella rätter som pasta och kötträtter har länge varit populära, men nu ökar rostad hel kycklingfilé snabbt i popularitet, säger Sara Berger, business category manager med ansvar för kategori- och butiksutveckling på Findus.

-  Rätten är ett lyft för hela kategorin, och den visar att kvalitet inom fryst mat säljer. Konsumentens röst har varit viktig för oss här. Vi har också en tydlig förpackning och ett starkt varumärke som lyfter försäljningen, säger Sara.

Findus är nu i slutskedet av en utveckling av hela enportionssortiment inför nästa år.

- Det kommer att ske mycket nytt inom Findus enportionsmat nästa år. Vi vill göra en skillnad på marknaden och vi tror att det kommer att tas emot väl av konsumenterna, säger Patrik Niklasson, försäljningsdirektör på Findus.

Findus är marknadsledare på frysta enportionsrätter i Sverige. Enportionsegmentet står för majoriteten av försäljningen inom frysta färdiglagade rätter. Totalt sett säljs 60 miljoner frysta enportionsrätter i Sverige under ett år.

Produktfakta

Findus Rostad kycklingfilé med grönpepparsås består av hela rostade innerfiléer som tillsammans med minirösti, broccoli, grönpepparsås och svartvinbär ger en underbar smak.

Om Rostad kycklingfilé med grönpepparsås

Cirka pris: 23 kr

 Visste du att:

- I fryst mat behöver man inte tillsätta konseveringsmedel. Djupfrysning är naturens sätt att bevara mat.

- Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet. De första produkterna var fryst spenat och bär.

- Fryst mat minskar matsvinnet.

Kontakt:

För mer information kontakta Lena Holmgren, kategorichef enportionsrätter, på email lena.holmgren@se.findus.com eller telefon 042-86000 eller Anna Broekman, kommunikationschef, på email anna.broekman@se.findus.com eller telefon 042-86101

Relaterade artiklar:

http://www.sydsvenskan.se/ekonomi/article1558939/Priset-far-fler-att-valja-fryst-lunch.html

http://mobil.hd.se/bjuv/2011/02/10/allmanheter-testar-nya-ratter/

 

Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 900 medarbetare och omsätter cirka 2 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.
Följ även Findus på: www.findus.se // www.facebook.com/FindusSverige // www.twitter.com/Findus_se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.