Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Genuina recept från sex länder - sju spännande rätter i Kökens Utvalda från Findus med inga eller minimalt med tillsatser

De bästa, mest välkända och omtyckta maträtterna från sex olika länder - det är nya Kökens Utvalda, Findus nya mat i portionsförpackning med inspiration från all världens kök. Sju rätter, som bygger på genuina recept och autentiska kryddningar, med råvaror av hög kvalitet. Fyra av de sju rätterna innehåller inga tillsatser. Nej förresten det är ju sex av de sju som inte innehåller tillsatser! Men ändringarna är gjorda så sent att vi inte hunnit med att korrigera på förpackningarna. Men vi har fortfarande inte hittat ett bra sätt att göra falafel utan bakpulver!

Med ett vitaliserat koncept för nya Kökens Utvalda bygger Findus vidare på det tidigare sortimentet. Det är rätter med mycket smaker, ja ibland starkt kryddad mat med smaker och dofter som påminner om resor till fjärran länder. Kökens Utvalda är ett unikt sortiment inte minst för dem som annars inte väljer fryst enportionsmat. (En tydlig erfarenhet från Kökets Utvalda.) Det är sunda rätter - fem av sju är nyckelhålsmärkta.
Rätterna väger 380 gram och priset i butik blir cirka 28 - 32 kronor.

- Det är trevligt att kunna erbjuda så smakrika och varierade rätter som de i Kökens Utvalda, säger Mariette Lindsjö, marknadschef fryst färdig mat på Findus.

- Vi vet att den här typen av rätter attraherar nya konsumenter, säger Mariette. Vår erfarenhet från tidigare Kökets Utvalda visar också att detta är konsumenter som kommer tillbaka och köper mer.

- Det beror på att konsumenterna upplever att våra rätter smakar mer och ger en riktig matupplevelse, allt enligt en undersökning från TNSGallup/Needscope, berättar Mariette.

I Kökens Utvalda finns hela sju olika rätter med recept från sex länder:

  • Chicken Indonesia - fint skivad kycklingfilé i kokos/limesås med basmatiris och krispiga grönsaker. Såsen är chilikryddad och ganska så stark!
  • Thai Red Curry - kycklingfilé i het thaisås med basmatiris, sugar snap pea och mangosalsa. Jättegod med den heta såsen i kombination med mangosalsans sötma.
  • Classic Indian Korma - fint skivad kycklingfilé i kormasås med örtkryddat basmatiris och grillad zucchini. Här finns den klassiska kormasåsen med smakrik curry, russin och kokosmjölk.
  • Falafel Marrakech - falafel med couscous, grönsaker och en smakrik ajvar relish. Den goda falafeln är gjord på kikärtor, lök och mannagryn och matchas perfekt av den paprikabaserade kryddiga såsen.
  • South West Cajun - mustig kycklinggryta med het korv, långkornigt ris, broccoli och sweet corn salsa. En gryta - gumbo - med både kyckling och en starkt kryddad korv av nötkött. Så typisk med två huvudingredienser och så majs också!
  • Indian Tikka Masala - kycklingfilé i kryddrik sås, basmatiris med persilja och sugar snap peas. Tikka Masala med sin kryddrika sås som innehåller både spiskummin, ingefära och kryddnejlika.
  • Fish Filet Caribbean - fiskfilé med sötpotatis, citrusdoftande sås och ananassalsa. En god kombination med den typiskt karibiska blandningen av mustiga kryddor och sötma från frukt.

- Sex av rätterna är utan tillsatser. Vi hoppas snart kunna ta bort även tillsatserna i Falafeln, men bakpulvret i falafeln har hittills visat sig svårt, berättar Mariette. Men vår ambition är en nollvision för tillsatser inom tre år, och vi är på god väg säger Mariette. Nya förpackningar på South West Cajun och Thai Red Curry kommer under december till januari, avslutar Mariette.

Kontaktinformation:
Mariette Lindsjö, marknadschef fryst färdigmat Findus Sverige AB, telefon 042 - 86148 eller mariette.lindsjo@se.findus.com

Ämnen

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige