Följ Findus Sverige AB

Grönsaksbullar – nyhet på middagsbordet: Fortsatt vegetarisk storsatsning av Findus

Pressmeddelande   •   Sep 19, 2016 07:50 CEST

Grönsaksbullar – nyhet på middagsbordet

Nu finns Findus veganska nyhet Grönsaksbullar i butik. Allt fler väljer att äta vegetariskt en eller flera gånger i veckan av etiska-, hälso- eller miljöskäl, visar en årlig matrapport. Findus har lyssnat på sina kunders positiva respons och satsar nu ännu mer på sitt gröna utbud.

De nya proteinrika Grönsaksbullarna från Findus kan liknas vid en svensk variant av falafel, innehåller 91 procent grönsaker och är veganska. I den nya Matrapporten från trendspaningsbyrån Food & Friends framgår det att andelen svenskar som väljer att äta vegetariskt ökar starkt och i Sverige äter nu 41 procent vegetariskt minst en gång i veckan.

– Att välja vegetariska alternativ är inte bara en trend, utan det visar på att svenska konsumenter är väldigt medvetna och vill bidra till en mer hållbar miljö. Vi vill stödja den ökade efterfrågan av vegetariskt genom att erbjuda fler spännande och smakrika gröna alternativ i frysdisken, säger Beatrice Fransson, Produktchef på Findus.

Findus nuvarande vegetariska produkter: Findus Falafel, Sveriges mest sålda falafel, Ricottabiffar samt Morotsbiffar har blivit positivt mottagna av konsumenter. Dessutom har produkterna rankat högt i smaktester. Vegetariska produkter är den kategori som växer snabbast inom djupfryst och för första gången har vegetariskt tagit sig in på tio-i-topplistan över favoritmat både till vardags och helg, visar rapporten.

– Vi vill göra det gröna och vegetariska ännu mer lättillgängligt, spännande och gott. Under den helt vegetariska festivalen Way Out West i Göteborg tidigare i sommar tog vi chansen och smyglanserade de nya Grönsaksbullarna för att höra vad människor tyckte – och det blev en riktig succé. Så vi ser med förväntan fram emot lanseringen, säger Beatrice Fransson, Produktchef på Findus.

Grönsaksbullarna har en mild kryddning och passar exempelvis perfekt till att variera klassiska köttbullar med, till pasta och tomatsås, eller i en wrap tillsammans med sallad, guacamole och mangosalsa. Findus Grönsaksbullar är gjorda av kikärtor, morötter, persilja och Findus egna söta Ebba-ärtor, och kommer från och med 19 september finnas i ICAs och Axfoods butiker.

För mer information, kontakta: Beatrice Fransson, Produktchef, tel: 042-860 00 (vxl), e-post: beatrice.fransson@se.findus.com

För praktisk hjälp, högupplösta bilder och produktprover kontakta: Benjamin Brodin, tel: 070-751 27 27, e-post: benjamin.brodin@wenderfalck.com

Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 110 djupfrysta produkter och ca 30 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Findus Sverige AB har cirka 650 medarbetare och omsätter cirka 2.2 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär. Följ Findus på: www.findus.se, www.facebook.com/FindusSverige

Bifogade filer

Word-dokument