Gå direkt till innehåll
Kommentar till aktuella mediaspekulationer: Findus har en stark finansiell plattform

Pressmeddelande -

Kommentar till aktuella mediaspekulationer: Findus har en stark finansiell plattform

Kommentar till aktuella mediaspekulationer: Findus har en stark finansiell plattform

I flera svenska medier har det idag förekommit spekulationer om Findus ägande och finansiella situation.

Findus Group koncernen vill tydligt understryka att det finns ingen ekonomisk- eller likviditetskris inom koncernen eller någon av dess divisioner. Findus banker har nyligen valt ett finansiellt paket från ett konsortium av befintliga långivare, som kommer att reducera belåningen och säkerställa en bärkraftig finansiering. Totalt kommer ett kapitaltillskott på £ 220 miljoner att skjutas till verksamheten.

Samförstånd, implementering och högt värdeskapande för alla intressenter gjorde att valet föll på detta konsortium. Findus Group och dess enskilda företag har en stark plattform att gå vidare med och fortsätta utveckla verksamheten på.

För mer information eller frågor kontakta:

Matthew Smallwood, presstalesman för Findus Group koncernen på

email matthew.smallwood@collegehill.com eller telefon +44 207 457 2005

Eller Anna Broekman, kommunikationschef Findus Norden, på email anna.broekman@se.findus.com eller telefon 076-1195203

Om Findus:

Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 900 medarbetare och omsätter cirka 2 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär. Följ även Findus på: www.findus.se // www.facebook.com/FindusSverige // www.twitter.com/Findus_se
Findus Sverige AB ingår i Findus Group koncernen som ägs av Lion Capital sedan 2008. Koncernen har totalt 6000 anställda och omsätter £1,1 miljarder (ca 12 MSEK). www.findusgroup.com 

Ämnen


Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 900 medarbetare och omsätter cirka 2 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.
Följ även Findus på: www.findus.se // www.facebook.com/FindusSverige // www.twitter.com/Findus_se

Relaterat material