Gå direkt till innehåll
Miljövinster och ökad konkurrenskraft när Findus bygger nytt fryslager i Bjuv

Pressmeddelande -

Miljövinster och ökad konkurrenskraft när Findus bygger nytt fryslager i Bjuv

Findus har skrivit en avsiktsförklaring om att bygga ett nytt stort fryslager i anslutning till sin anläggning i Bjuv. Byggstarten planeras ske i år, och fryslagret beräknas stå färdigt under våren 2015. Satsningen innebär cirka 75 nya arbetstillfällen i Bjuv.

Fryslagret ska rymma minst 60 000 pallplatser och är till för både råvaror, lokalt odlade grönsaker och färdiglagad mat.  I samband med att det nya fryslagret byggs, ska dessutom en ny fabrik för packning av grönsaker och färdigrätter i påsar byggas. Findus befintliga fabrik i Helsingborg flyttas därmed till Bjuv.

– Genom att bygga nytt i Bjuv gör vi ett antal vinster. Transporterna och därmed koldioxidutsläppen minskar kraftigt när lagret ligger i direkt anslutning till produktionen, och när vi nu bygger nytt används den senaste tekniken för att minimera energiåtgången, säger Jari Latvanen, VD på Findus.
– Både produktion och logistik blir mycket effektivare, vilket stärker vår konkurrenskraft. Dessutom skapar vi ett antal nya arbetstillfällen i Bjuv.  

Beslutet att bygga ett nytt fryslager innebär en investering på cirka 500 miljoner kronor.

– Detta stärker oss på Findus på många sätt – både miljö- och effektivitetsmässigt. Det är en investering för framtiden, och även en tydlig signal om hur viktigt Bjuv är för oss på Findus, säger Jari Latvanen.

För Bjuvs kommuns del innebär Findus satsning alltså cirka 75 nya arbetstillfällen.

– Vi från Bjuvs kommun ser positivt på byggandet av ett nytt fryslager och ny fabrik i Bjuv. Det kan ge fler arbetstillfällen och kan långsiktigt bidra till utvecklingen av kommunen, säger Stefan Svalö, kommunstyrelsens ordförande i Bjuv.

För mer information, kontakta:

Jari Latvanen, VD Findus, telefon 042–860 00 eller jari.latvanen@se.findus.com

Henrik Nyberg, produktionsdirektör Findus, telefon 042–860 80 eller henrik.nyberg@se.findus.com

Stefan Svalö, kommunstyrelsens ordförande i Bjuv, telefon 042 -458 5000 eller stefan.svalo@bjuv.se

Ämnen

Kategorier


Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 900 medarbetare och omsätter cirka 2 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.
Följ även Findus på: www.findus.se // www.facebook.com/FindusSverige // www.twitter.com/Findus_se

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige