Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

NAI Svefa sköter försäljningen av Findus fastighetsinnehav

Findus har tecknat avtal med fastighetskonsultföretaget NAI Svefa för försäljningen av Findus fastighetsinnehav i Bjuv. Uppdraget omfattar cirka 100 000 kvadratmeter byggnader, en högteknologisk vattenreningsstation samt cirka 210 hektar mark.

—Vi har hela tiden varit tydliga med att vi avser att avyttra vår anläggning och lämna Bjuv på ett ansvarsfullt sätt, vilket bland annat innebär att aktivt arbeta för att hitta intressenter och matcha deras behov mot anläggningen. NAI Svefa driver uppdraget åt oss för att säkerställa att processen genomförs på ett professionellt sätt, säger Henrik Hjalmarsson, VD Findus Sverige.

Delar av området i Findus ägo lämpar sig för bostadsutveckling. Anläggningen och övriga utrymmen där omkring samt vattenreningsstationen lämpar sig för fortsatt industriell verksamhet.

—Vi är övertygade om att Findus anläggning kommer kunna spela en viktig roll i att realisera visionen av Food Valley of Bjuv. Man ska inte glömma att anläggningen är särskilt lämpad för livsmedelsproduktion och att det finns en god tillgång till både kompetent och erfaren arbetskraft i närområdet, säger Henrik Hjalmarsson.

I slutet av februari flyttar Findus Sverige AB sitt huvudkontor till centrala Malmö. Sista produktionsdag på anläggningen i Bjuv är 31 mars 2017, då endast ett mindre antal medarbetare blir kvar på anläggningen för att driva den i underhållsläge, i väntan på köpare.

I de nya lokalerna i Malmö kommer 170 av Findus Sveriges 220 medarbetare att ha sin bas. Övriga medarbetare på den svenska marknaden arbetar på Findus bageri i Loftahammar. I lokalerna i Malmö kommer Findus också att ha ett utvecklingskök där bolaget kan fortsätta utveckla livsmedelsprodukter.

Vid frågor kontakta Henrik Hjalmarsson, VD Findus Sverige, 079 – 015 89 69, e-post: henrik.hjalmarsson@se.findus.com.

Vid frågor som rör fastigheterna kontakta Peter Wiklund, 0706-535 634, peter.wiklund@naisvefa.se

Ämnen

Taggar


Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 110 djupfrysta produkter och ca 30 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 380 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Findus Sverige AB har cirka 650 medarbetare och omsätter cirka 2.2 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär. Följ Findus på: www.findus.se, www.facebook.com/FindusSverige