Följ Findus Sverige AB

Ny strategi mot en grönare framtid

Pressmeddelande   •   Dec 15, 2016 11:00 CET

För närvarande pågår ett omfattande strategiutvecklingsarbete på Findus för att modernisera erbjudandet och rusta företaget för en grönare framtid. Ansvarig för arbetet är Findus nytillträdda Marketing director, Emma Pålsson.

Emma Pålsson har bred erfarenhet från livsmedelsbranschen. Hon kommer senast från rollen som marknadschef på Findus Foodservice, där hon bland annat arbetat med att utveckla Findus gröna sortiment. I sin nya roll sitter Emma Pålsson i Findus Sveriges ledningsgrupp med uppdraget att utveckla företagets framtida erbjudande på den svenska marknaden.

– Ett av våra mest prioriterade områden är arbetet mot en ännu grönare framtid. Vi vill öka tillgängligheten och därmed förenkla för konsumenterna att göra grönare val. En konkret målsättning är att inom fyra år ska andelen grönsaksbaserade proteinkomponenter utgöra 40% procent av Findus totala sortiment, vilket innebär en fördubbling av nuvarande andel, säger Emma Pålsson.

Ett annat viktigt område för Findus är att anpassa verksamheten efter hushållens förändrade konsumtionsmönster. Den tydliga kanalglidningen i livsmedelsbranschen innebär att färre konsumenter gör huvuddelen av sina matinköp i traditionell dagligvaruhandel medan kraven ökar på att kunna köpa mat via digitala kanaler samt hälsosam mat på språng. Detta skapar utmaningar, vilket den nya strategin är tänkt att bemöta.

– Förändringsarbetet som vi har framför oss känns oerhört spännande. Vi vill modernisera Findus, men samtidigt ta tillvara på vårt arv och kompetens. Med 75 års erfarenhet från livsmedelsbranschen i ryggen har vi målet inställt på att fortsätta vara en självklar leverantör av god och bra mat till de svenska hushållen, berättar Emma Pålsson, Marketing director, Findus Sverige AB.

För ytterligare information kontakta:
Emma Pålsson, Marketing director Findus Sverige AB,
E-post: emma.palsson@se.findus.com

Findus presstelefon: 079-015 89 69

Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 110 djupfrysta produkter och ca 30 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 380 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Findus Sverige AB har cirka 650 medarbetare och omsätter cirka 2.2 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär. Följ Findus på: www.findus.se, www.facebook.com/FindusSverige

Bifogade filer

PDF-dokument