Gå direkt till innehåll
Nytt, enkelt och näringsriktigt koncept från Findus: Ångande Goda grönsaker tar plats på tallriken

Pressmeddelande -

Nytt, enkelt och näringsriktigt koncept från Findus: Ångande Goda grönsaker tar plats på tallriken

Genom konceptet Ångande Goda vill Findus göra det enklare att lyckas med tillagningen och dessutom uppmuntra till att testa fler grönsaker till måltiden. Många gånger hamnar grönsaker sist i måltidsplaneringen vilket innebär att man tar det som finns i kylen, oftast gurka, tomat och sallad. Med Ångande Goda erbjuds konsumenter flera av de grönsaker som Livsmedelsverket* listar som de nyttigaste. På så vis blir det enkelt att komplettera måltiden med fräscha och nyttiga grönsaker direkt från frysen.

Serien består av sex olika grönsaksblandningar samt två fiskrätter med MSC**-certifierad torsk. För att lyfta grönsakernas egna smaker, är de milt smaksatta med olivolja och salt. De är praktiskt paketerade i en portionsanpassad ångpåse som placeras direkt i mikrovågsugnen. Efter två minuter är grönsakerna färdiga att äta och fisken är klar på fyra minuter.

Grönsaker är något av det mest trendiga att lägga på tallriken idag, och det är dessutom gott och nyttigt. Att få till den perfekta texturen och krispigheten när man tillagar grönsaker kan ibland vara svårt, men med Ångande Goda är allt som krävs ett par minuter i mikron, säger Kenneth Nilsson, kock på Findus.

När man använder ånga som tillagningsmetod behåller man såväl färg som smak och vitaminer inne i själva grönsaken istället för att det försvinner under tillagningen. Findus grönsaker fryses dessutom direkt efter skörden vilket innebär att nyttigheterna behålls på bästa möjliga sätt. Ångande Goda från Findus innehåller allt från broccoli och blomkål till ärtor, spenat, en härlig bönblandning och mycket mer. Komplettera med någon av fiskrätterna och du har en komplett måltid. 

Att ånga grönsaker är ett av de bästa sätten att behålla näringsvärden såsom vitaminer och mineraler. Med Ångande Goda går det snabbt att få välsmakande nyttigheter till resten av måltiden, säger Ewa Hansson, dietist på Findus.

Följande varianter lanseras:
Rustik Mix
– En välkomponerad blandning av broccoli, blomkål och gul morot.
Ärtiga bönor – Gula och gröna bönor samt sugar snap peas i en smakrik blandning.
Grön Symfoni – En härligt grön blandning bestående av söta ärtor, fräsch spenat och haricots verts. Svenska Ärter – En klassiker från Findus – lika goda som alltid!
Broccoli – Gröna och hälsosamma broccolibuketter som passar till det mesta.
Haricots verts – Krispiga haricots verts med en touch av svartpeppar.

Grönsakerna lanserades i dagligvaruhandeln med start vecka 36, cirkapris 17 kronor. Varje förpackning innehåller två portionspåsar á 150 gram. I sortimentet finns sedan tidigare Findus ryggfiléer av torsk i smakerna Nordiskt Örtsmör och Citron & Persilja, cirkapris 39 kronor.

 

*http://www.slv.se/sv/grupp3/Pressrum/Nyheter/Pressmeddelanden/Skordetider---Gronsakernas-topplista/
**MSC (Marine Stewardship Council) driver ett välkänt och omfattande certifierings- och miljömärkningsprogram och arbetar tillsammans med olika organisationer och företag för att främja hållbara fiskemetoder.

Ämnen


Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 800 medarbetare och omsätter cirka 2,5 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.
Följ även Findus på: www.findus.se // www.facebook.com/FindusSverige // www.twitter.com/Findus_se

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige