Gå direkt till innehåll
Svårigheter att tugga och svälja men sugen på en smörgås?

Pressmeddelande -

Svårigheter att tugga och svälja men sugen på en smörgås?

Findus lanserar smörgåskomponenter för personer med dysfagi

Findus Special Foods har i mer än 40 år arbetat med utveckling av konsistensanpassad mat för personer med tugg- och sväljsvårigheter (dysfagi). Nu lanserar företaget tre nya produkter som kommer innebära att personer med tugg- och sväljsvårigheter (dysfagi) får möjlighet att äta en smörgås.

  • - De nya produkterna innebär ett steg på vägen mot att personer med dysfagi ska kunna njuta av matupplevelser som de flesta av oss tar för givet. Smörgåsar är en viktig del av matkulturen i Sverige. Med hjälp av de nylanserade timbalerna tror jag att vi kan bidra till att höja matglädjen väsentligt, säger Gunnel Stuhr-Olsson, ansvarig för Special Foods på Findus Sverige AB.

Produkterna som lanseras är: brödtimbal, inlagd gurktimbal och tomattimbal. Brödtimbalerna serveras med mjukt pålägg och dekoreras med färgrika komponenter såsom tomattimbal och inlagd gurktimbal. Dessa kan även användas som tillbehör till andra rätter. Timbalerna kommer att finnas tillgängliga för försäljning via grossist. Produkterna riktar sig framförallt till kunder inom sjukhus och äldrevården, men också till skolor och boende med matgäster som har dysfagi.

Findus Special Foods samarbetar med framstående experter inom olika områden för att göra Special Foods till ett heltäckande koncept i för personer med tugg- och sväljsvårigheter. Produktportföljen inkluderar utöver timbaler även berikad och näringstät mat för personer med försämrad aptit. Tidigare har Findus Special Foods bland annat lanserat näringsrika soppor, samt färdigrätter för dem som är i behov av extra näring till följd av dålig aptit eller dysfagi.

För mer information, kontakta:

Gunnel Stuhr Olsson, ansvarig för Special Foods, Findus Sverige AB 042-862 38 eller gunnel.stuhr-olsson@se.findus.com

Ämnen

Taggar


Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 800 medarbetare och omsätter cirka 2,5 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.

I företaget ingår Findus Special Foods, som under mer än 40 år har arbetat med utveckling av konsistensanpassad mat för personer med tugg- och sväljsvårigheter, och över tid har sortimentet utökats med berikad och näringstät mat.

Följ oss på: www.specialfoods.se// www.facebook.com/FindusSverige // www.twitter.com/Findus_se

Relaterade nyheter