Följ Findus Sverige AB

Ugnspotatis med grönsaker – en god succé

Pressmeddelande   •   Apr 15, 2010 11:48 CEST

Findus lansering av frysta färdiga potatis- och grönsaksblandningar har blivit en stor framgång. Många har hittat de goda blandningarna med cirka 30 % potatis och 70 % grönsaker.

Hela 690 ton sålde Findus 2009, vilket innebar en ökning med 26 %! Det är mycket tydligt att produkterna fyller en helt ny nisch. En hälsosam blandning med potatis och grönsaker. Nu förnyas sortimentet med ytterligare två varianter.

De två nya nyheterna är Ugnspotatis med aubergine och körsbärstomat, samt Ugnspotatis med sötpotatis och palsternacka. Båda innehåller 900 gram och kostar i butik cirka 37 – 39 kronor.

Produkterna är enkla att använda; häll upp vad som behövs och ställ in i ugnen. Maten är klar på 20 minuter.

- Det är verkligen roligt att vi säljer så bra av Ugnspotatis med grönsaker, säger Sandra Lindh, kategoriansvarig för Grönsaker på Findus Konsument-avdelning. Det är bra produkter, med goda smaker som är enkla att laga till, det är säkert en del av framgången, berättar Sandra.

- Konsumenterna upplever att detta är en helt ny typ av produkt, inte bara potatis utan god potatis med olika hälsosamma grönsaksblandningar. Findus produkter har bara funnits på marknaden i drygt två år, men är marknadsledare med dubbelt så stor volym som konkurrenterna.[1]

Totalt finns fyra olika blandningar att välja på. Förutom de två nyheterna finns även Ugnspotatis med grillade grönsaker och broccoli samt Ugnspotatis med rotfrukter och purjolök. Ugnspotatis med grönsaker passar bra till såväl kött, som korv, fisk och kyckling. Det blir enkelt att laga en bra måltid till hela familjen. Det behövs inget eget skalande, skärande och sköljande av rotfrukter och grönsaker.

Ugnspotatis med aubergine och körsbärstomater innehåller även både orange och gula morötter, gul lök och paprika och är kryddad med rosmarin och svartpeppar.

Ugnspotatis med sötpotatis och palsternacka, är ett nytt recept med sötpotatis. Denna gång har sötpotatisen fått sällskap av vanliga potatiskvartar, och stora bitar av palsternacka. Dessutom finns broccoli, orange och gula morötter, gul lök och hela blandningen är kryddad med rosmarin och vitlök.

- Kännedomen om produkterna är inte så stor, så det finns en stor potential att bli ännu större, säger Sandra. Man kan säga att de som upptäckt produkten, kommer tillbaka ofta och köper mycket av de olika varianterna, avslutar Sandra Lindh.

Alla fyra varianterna har fått en ny fräsch design med tydliga bilder på innehållet.

 Lite fakta om grönsaker 

  • Totalmarknaden för frysta grönsaker i Sverige ligger på 31 920 ton
  • Totalmarknaden för frysta potatisprodukter ligger på 31 125 ton
  • Nu äter svensken nästan 450 gram grönsaker och frukt om dagen – men det är frukt som ökat mest, allt enligt Livsmedelsverket, som ju rekommenderar 500   gram frukt och grönsaker varje dag.
  • Frysta grönsaker är lika nyttiga som färska, ibland t o m nyttigare visar flera oberoende nya studier
  • Frysta grönsaker är lätt att portionera, och snabba att tillaga, och de ger inget spill.

 För mer information vänligen kontakta Sandra Lindh, telefon 042- 86079 eller e-post: sandra.lindh@se.findus.com

 [1] Gfk jan.09 – dec. 09

Findus har sina rötter på den skånska landsbygden. I Sverige har vi 60 års erfarenhet av livsmedelstillverkning. Vår historia börjar 1941 när konfektyrföretaget Marabou köper den lilla Skånska Frukt-vin- & Likörfabriken i Bjuv. Företaget döps snart om till Findus (en sammanslagning av FruktINDUStri) och 1945 skriver Findus historia genom att lansera de första djupfrysta produkterna i landet. Hög och jämn kvalitet har alltid varit den viktigaste ingrediensen i alla Findusprodukter och våra höga kvalitetskrav är en trygghet för konsumenterna. 1962 köper den schweiziska livsmedelsjätten Nestlé företaget och Findus ingår i koncernen tills investmentbolaget EQT blir ny ägare den 1 februari 2000. Senare samma år köper Findus djupfrystföretaget Frionor. 2004 flyttade Findus sitt huvudkontor till Malmö, men under 2008 flyttade huvudkontoret tillbaka till Bjuv. Idag är Findus en del av den internationella Findus Group koncernen, ägd av Lion Capital. Lion Capital är ett av Europas ledande "private equity" företag som specialiserat sig på konsumentvaror.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.