Följ Findus Sverige AB

Uttalande från Findus angående spekulationer i media om Nomad Foods Limited

Pressmeddelande   •   Jun 04, 2015 13:10 CEST

Findus Group bekräftar att det pågår preliminära diskussioner exklusivt med Nomad Holdings Ltd angående en möjlig försäljning av Findus verksamhet utanför Storbritannien. Diskussionerna omfattar Findus i Norden (Sverige, Norge, Finland och Danmark) och Findus i södra Europa (Frankrike, Spanien och Belgien). Däremot omfattas inte Young’s Seafood Limited, Findus Groups ledande fisk- och skaldjursverksamhet i Storbritannien.

En så kallad Due Diligence har påbörjats, men huruvida diskussionerna kommer att leda till ägarförändringar återstår att se. Förutom Due Diligence kan en eventuell försäljning kräva fackliga förhandlingar och hantering av regulatoriska frågor. Findus fokus fortsätter att vara på den dagliga verksamheten, det vill säga ett fortsatt bra samarbete med våra kunder och att fortsätta att förse våra konsumenter med god mat av hög kvalitet.

Mer information kommer om och när det blir relevant.

Det är Centerview Partners som är finansiell rådgivare åt Findus aktieägare.

För mer information kontakta:

Henrik Hjalmarsson, VD Findus Sverige AB 042-860 00

Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 800 medarbetare och omsätter cirka 2,5 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.
Följ även Findus på: www.findus.se // www.facebook.com/FindusSverige // www.twitter.com/Findus_se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.