Följ Findus Sverige AB

Världspremiär! Den första svenska och klimatsmarta jätteräkan serveras på Årets Restauranggala

Pressmeddelande   •   Nov 02, 2015 09:00 CET

Ikväll, måndagen den 2 november, går årets Restauranggala av stapeln på Cirkus i Stockholm. Då kommer det även att vara världspremiär för servering av de första klimatsmarta skånska jätteräkorna från Bjuv. Det är Svenska Kocklandslaget som tillagar förrätten i vilken jätteräkan ingår.

Findus, tillsammans med Vegafish, befinner sig i utvecklingsfasen av den första svenska klimatsmarta jätteräkan och nu förlanserar vi alltså denna på Årets Restauranggala. Findus är för andra året i rad också med och sponsrar årets krog. Vi ser fram emot att få hylla årets vinnare och höra vad Sveriges bästa kockar tycker om världens mest unika jätteräka!

Fakta: Klimatsmarta jätteräkor från Bjuv
Det är Vegafish som driver själva odlingen och Findus kommer att ansvara för infrysning och försäljning av produkterna under varumärket Findus. Det som gör räkodlingen klimatsmart är att den bygger på ett slutet system, ett koncept som Vegafish har utvecklat för att odla klimatsmarta jätteräkor.

De hållbart odlade ynglen som används kommer från odlingar i Florida. Anläggningen i Bjuv är den första av sitt slag och poolerna där jätteräkorna kommer att växa upp är placerade i isolerade stålhallar. Anläggningen håller fortfarande på att trimmas in och jätteräkorna kommer bland annat att utfordras med fiskrens från Findus fabrik men även med rester från ärtskörden.

Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 800 medarbetare och omsätter cirka 2,5 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.
Följ även Findus på: www.findus.se // www.facebook.com/FindusSverige // www.twitter.com/Findus_se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.