Följ Findus Sverige AB

Din mat – vårt klimat! Svenskt Sigills klimatseminarium lett av Maria Wetterstrand.

Blogginlägg   •   Dec 15, 2017 12:55 CET

Under torsdagen deltog jag på Svenskt Sigills seminarium ”Din mat – vårt klimat!” tillsammans med forskare och branschkollegor.

I samband med att Svenskt Sigill ska påbörja arbetet med att uppdatera regelverken för sin klimatmärkning bjöd de in till en eftermiddag om klimat och klimatpåverkan ledd av Maria Wetterstrand.

Från forskaren Alasdair Skelton var budskapet tydligt: det finns hopp, men bara om vi behandlar roten till klimatproblematiken, de mänskliga CO2-utsläppen, och inte bara de påföljande temperaturförändringarna. Ulf Sonesson, forskare från RISE, förutspådde spännande ”synvändor” om hur vi i framtiden kommer att se på det klimat- och miljösmarta jordbruket. Han förutspådde att varken dagens ekologiska eller konventionella jordbruk kommer finnas kvar. Liksom att jag inte tror att det finns en konflikt mellan lönsamhet och hållbarhet för företag, menade han att konflikten mellan hög produktion och hållbarhet kommer att dö ut.

Jag var inbjuden att tala om Findus engagemang för klimatet på temat ”Klimat även på tallriken”. Även representant för Max Hamburgare deltog för att prata om en godare, grönare burgare. Det är intressant att se hur två så olika företag kan jobba med klimatfrågan och finna både likheter i arbetet och skillnader i arbetssätt att inspireras av.

Jag vill tacka Svenskt Sigill för inbjudan, och för en inspirerande och lärorik eftermiddag!

Maria Svantemark
Nordic Sustainable Manager Findus

Kommentarer (1)

    Fantastiskt inspirerande och hoppfullt att höra om Findus hållbarhetsarbete!

    - Katarina Ahlme´n - 2017-12-28 09:27 CET

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.