Gå direkt till innehåll
Din mat – vårt klimat! Svenskt Sigills klimatseminarium lett av Maria Wetterstrand.

Blogginlägg -

Din mat – vårt klimat! Svenskt Sigills klimatseminarium lett av Maria Wetterstrand.

Under torsdagen deltog jag på Svenskt Sigills seminarium ”Din mat – vårt klimat!” tillsammans med forskare och branschkollegor.

I samband med att Svenskt Sigill ska påbörja arbetet med att uppdatera regelverken för sin klimatmärkning bjöd de in till en eftermiddag om klimat och klimatpåverkan ledd av Maria Wetterstrand.

Från forskaren Alasdair Skelton var budskapet tydligt: det finns hopp, men bara om vi behandlar roten till klimatproblematiken, de mänskliga CO2-utsläppen, och inte bara de påföljande temperaturförändringarna. Ulf Sonesson, forskare från RISE, förutspådde spännande ”synvändor” om hur vi i framtiden kommer att se på det klimat- och miljösmarta jordbruket. Han förutspådde att varken dagens ekologiska eller konventionella jordbruk kommer finnas kvar. Liksom att jag inte tror att det finns en konflikt mellan lönsamhet och hållbarhet för företag, menade han att konflikten mellan hög produktion och hållbarhet kommer att dö ut.

Jag var inbjuden att tala om Findus engagemang för klimatet på temat ”Klimat även på tallriken”. Även representant för Max Hamburgare deltog för att prata om en godare, grönare burgare. Det är intressant att se hur två så olika företag kan jobba med klimatfrågan och finna både likheter i arbetet och skillnader i arbetssätt att inspireras av.

Jag vill tacka Svenskt Sigill för inbjudan, och för en inspirerande och lärorik eftermiddag!

Maria Svantemark
Nordic Sustainable Manager Findus

Ämnen

Relaterat innehåll

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige