Följ Findus Sverige AB

Hipp hipp hurra för hållbara och svenskbakade Kardemummabullar!

Blogginlägg   •   Maj 15, 2018 09:32 CEST

Kardemummabullens dag den 15 maj må hamna i skuggan av Kanelbullens dag i oktober, men för oss bullfantaster är varje bullrelaterad dag värd att fira.

Det har gått mer än 50 år sedan ugnarna i vårt bageri i småländska Loftahammar började gå varma. Vi är stolta över att alla våra bageriprodukter än idag är bakade i Sverige, och att flera har en ”Från Sverige”-märkning. Vi vet att det dessutom är viktigt för våra konsumenter – åtta av tio svenskar letar aktivt efter svenska produkter när de handlar.

Varje timme bakar vi 23 000 bullar i vårt bageri, som rykande färska åker direkt från ugnarna och in i frysen, vilket gör att de behåller den färska, nybakade smaken och känslan. Med djupfryst som konserveringsmetod kan vi utesluta konserveringsmedel och dessutom tillåta långsamma transporter. Genom att frysa våra bageriprodukter kan du plocka fram bara så mycket du behöver, och låta resten vänta till nästa gång du får besök eller blir sugen på något gott. På så vis kan du enkelt minska ditt matsvinn. Med frysta produkter kan du som konsument nämligen nästan halvera ditt matsvinn i jämförelse med färsk- och kylvaror. Det är vad jag skulle kalla hållbara bullar, eller vad säger du?

Både våra kanel- och kardemummabullar är dessutom veganska, vilket gör att fler har möjlighet att ta del av vårt goda fikabröd. Precis som det ska vara.

Om ni frågar mig så firar du bäst Kardemummabullens dag genom att bjuda någon du tycker om på färska kardemummabullar – plockade direkt från frysen!

Maria Svantemark
Nordic Sustainable Manager
Findus