Följ Findus Sverige AB

Ärtsafari 2013: Möt den svenska ärtan ”Ebba” i spirande ärtfält

Nyhet   •   Jun 19, 2013 08:38 CEST

Den 15 juli öppnas skördefälten för Findus Ärtsafari. På resan följs ärtan från skörd till frys på mindre än tre timmar. För 27:e året genomförs den uppskattade sommarutflykten för familjer och allmänheten tillsammans med safariguiden Ärta-Bärta. Skåne är en av världens främsta regioner för ärtodling. Här växer den svenska ärtsorten Ebba som mognar långsamt och utvecklar en unik sötma och mjällhet. Matlandet Italien köper mer än halva skörden. Besök fälten i sommar och smaka på svenska ärtan Ebba.

Program för media :

Alt 1 – vecka 29 -32: Följ med på den tradionella Ärtsafarin. Safarin startar klockan nio på morgonen med besök på ett ärtfält där skörd sker samma dag . Ute på skördefältet får besökarna möjlighet att smaka på de färska ärterna, lära sig allt om odlingen och provsitta skördetröskorna. Efter skörden tas besökarna med på en resa genom fabriken där ärterna tvättas, förvälls, färgsorteras, kyls och fryses samt packas. Safarin avslutas med en lätt lunch och besökarna får möjlighet att besöka Findus-butiken Fyndis innan de går hem. Läs mer: http://www.findus.se/gronsaker/ett-spannande-aventyr-i-bjuv-for-hela-familjen!/

Alt 2 vecka 27 – 32: Följ med på en guidad tur vid ett överenskommet tillfälle som passar er. Möt agronom och ärtconnaisseur Enar Magnusson under en guidad matresa.

Boka genom att kontakta: 

Mikaela Claesson, Findus Ärtsafari, på telefon 042-86382 eller mikaela.claesson@se.findus.com

 

Om ärtan Ebba och svenska ärtodlingar i Sydsverige:  · 

http://www.mynewsdesk.com/se/findus/documents/haallbar-groensaksodling-att-balansering-avkastning-och-kvalitet-med-miljoe-och-klimathaensyn-22873


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.