Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Dags för biljettsläpp till årets Ärtsafari

Den 1 maj släpps biljetterna till Findus årliga Ärtsafari – en sommarutflykt för hela familjen. För 27:e gången bjuder Findus in till ett evenemang där besökarna får följa ärtans väg från fält till frys. Resan guidas av Findus egen safariguide ”Ärta-Bärta” och tar ungefär 3 timmar.

-  Det brukar vara ett stort intresse för Ärtsafarin och biljetterna tar som regel slut ganska fort. I år har vi 2415 platser att erbjuda, säger Christina Andersson, Findus produktchef för grönsaker.

Ärtsafarin börjar klockan nio på morgonen med besök på ett ärtfält där skörd sker samma dag. Ute på skördefältet får besökarna möjlighet att smaka på de färska ärterna, lära sig allt om odlingen och provsitta skördetröskorna. Efter skörden tas besökarna med på en resa genom fabriken där ärterna tvättas, förvälls, färgsorteras, kyls och fryses samt packas. Safarin avslutas med en lätt lunch och besökarna får möjlighet att besöka Findus-butiken Fyndis innan de går hem.


Boka biljett on-line

Ärtsafarin pågår varje vardag mellan 15 juli till och med 9 augusti och bokning görs on-line med start den 1 maj via http://www.findus.se/gronsaker/. Biljettpriset är 50 kr/barn, 100 kr/vuxen i barns sällskap, 150 kr/vuxen, 250 kr familj (2+2 alt. 1+3).

 

Om Findus ärter

·  Findus utvecklar sedan många år sina egna ärtsorter för att få fram de sötaste och mjällaste ärterna.

·  Findus ärter odlas längs den 56e breddgraden där jordarna, kustklimatet, den jämna dygnstemperaturen och de långa sommardagarna är speciellt gynnsamt för ärtodling.

·  Odlingen sker enligt Findus odlingsprogram ”Low Input Sustainable Agriculture” som är speciellt skonsamt för miljön, i samarbete med ungefär femhundra utvalda kontraktsodlare i Skåne och södra Halland.

·  Findus ärtodlingar är tredjepartscertifierade enligt Svenskt Sigill med tillägg för klimatcertifiering.  

·  Findus skördar ungefär 35 miljoner kilo ärter varje säsong. Hälften av skörden exporteras till Italien.

·  I år såddes årets första ärtfält den 27 mars och först ut var Barsebäcksföretagen som är en av Findus största odlare. Sven Pihlsgård, inspektör på gården och även vice ordförande i Ärtodlarföreningen, var nöjd med hur sådden såg ut trots att den inföll senare än vanligt i år.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 900 medarbetare och omsätter cirka 2 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.
Följ även Findus på: www.findus.se // www.facebook.com/FindusSverige // www.twitter.com/Findus_se

Relaterat innehåll

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige