Följ Findus Sverige AB

Findus bjuder på hållbar Fish & Crisp på Smaka på Stockholm

Nyhet   •   Jun 04, 2018 08:34 CEST

Den 5 juni deltar Findus tillsammans med MSC (Marine Stewardship Council) på matfestivalen Smaka på Stockholm. På plats kommer våra kockar att bjuda på vår MSC-märkta Fish & Crisp.

- Idag är många av världens fiskbestånd fullt utnyttjade eller överutnyttjade, ett problem som vi måste lösa. För oss på Findus är det därför en självklarhet att all vildfångad fisk vi använder är MSC-märkt. Det innebär att fisken kommer från livskraftiga bestånd och har fångats med minimal inverkan på havsmiljön. Den kan dessutom spåras hela vägen tillbaka till ett enskilt fiske, säger Maria Svantemark, Nordic Sustainability Manager på Findus.

Att det just är panerad fisk vi kommer att bjuda på är ingen slump. År 1956 var vi först i Sverige med att erbjuda fiskpinnar och sedan dess har våra panerade fiskprodukter uppskattats av såväl ung som gammal.

-Vi tycker att vi lagar alldeles för lite panerad fisk i Sverige! Näringsmässigt sett är fiskpinnar och annan panerad fisk bra mat. Våra panerade fiskprodukter är gjorda på mager vit fisk och innehåller mindre och bättre fett än vardagsklassiker som falukorv och köttbullar, och innehåller dessutom nyttigheter i form av vitamin D, jod och selen, berättar Maria Svantemark.

Förutom att vara näringsrik är panerad fisk enkelt att tillaga, och går att variera i oändlighet. På Smaka på Stockholm hoppas vi kunna inspirera till nya användningsområden för vår hållbara panerade fisk.

När: Tisdag den 5 juni, kl 11-16
Var: MSC’s monter i Kungsträdgården, Stockholm
Evenemanget är gratis.