Följ Findus Sverige AB

Findus kanelbullar serveras på Mjölkens Dag i Stockholm

Nyhet   •   Jun 01, 2012 12:55 CEST

Idag är det mjölkens dag! Vi tänker direkt ett glas kall mjölk och en mumsig kanelbulle! Sveriges mjölkbönder står bakom ett arrangemang på Norrmalmstorg i Stockholm där Findus kanelbullar bjuds till förbipasserande konsumenter hela dagen! Har du vägarna förbi så passa på att njut av ett glas mjölk och en god kanelbulle! Skånemejerier står för mjölken och Findus för bullarna!

Evenemanget startar kl. 10.00 och håller på till kl 18. Landsbygdsministern Eskil Erlandsson kommer även att vara på plats under eftermiddagen.

Mjölkens Dag den första juni, har instiftats av FN för att över hela världen uppmärksamma barns rätt till mjölk. Syftet är att främja konsumtionen av mjölk eftersom det är ett så viktigt livsmedel. Mjölkens Dag firas världen över med aktiviteter som konferenser och tävlingar samt mjölkservering på gator och torg.

- Vi tycker det är roligt att Findus kanelbullar är med och firar Mjölkens Dag. Mjölk och kanelbullar älskas ju av många i Sverige och därför passar det bra ihop, säger Anna Broekman, Kommunikationschef på Findus. 

Om Findus kanelbullar:

Findus kanelbullar bakas i Findus bageri i Loftahammar och är Sveriges mest köpta frysta kanelbulle. Bullarna bakas med ingredienser som man hittar hemma i sitt eget kök. I bullarna ingår varken mandel, aprikoskärnor, ägg eller mjölk. Sedan hösten 2007 finns det inte några transfetter i Findus bageriprodukter. Findus tillsätter inte heller konserveringsmedel. Att frysa är ett naturligt sätt att bevara mat och därför behövs inga konserveringsmedel

För mer information om produkterna:

http://www.findus.se/produkter/bageri/bullar/kanelbullar-12-st/

Karin Norrestam, Produktchef Bageri, via email karin.norrestam@se.findus.com eller telefon 042-86000

Hanna Kramer, Kommunikatör och Presskontakt Produkter, via email hanna.kramer@se.findus.com eller telefon 042-86202

För frågor om evenemanget Mjölkens Dag kontakta:

Anna Broekman, Kommunikationschef, via email anna.broekman@se.findus.com eller telefon 042-86101

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.