Följ Findus Sverige AB

Findus reningsverk återupptar driften efter nytt beslut från Länsstyrelsen

Nyhet   •   Sep 14, 2012 15:25 CEST

Länsstyrelsen har under veckan som gått konstaterat att vattenkvaliteten i Findus reningsverk har förbättrats och därför ändrat utsläppskraven för Findus till att gälla dygnsmedelvärden. Den förbättrade vattenkvaliteten är ett resultat av att Findus har installerat ett nytt reningsfilter.

Driften återupptas gradvis

Efter en månads avbrott återupptas nu driften av Findus reningsverk gradvis. Inledningsvis utnyttjas endast halva maxkapaciteten, som är ungefär 350 m3 vatten/timme. Det renade vattnet håller en genomsnittlig syrehalt på 9 mg syre/liter. 500 m3 friskt vatten/timme tillförs fortsatt Vegeå som en säkerhetsåtgärd under den inledande övergångsperioden.

Nya mätrutiner

Det nya gränsvärdet för syrenedbrytande ämnen (Biological Oxygen Demand, BOD) mäts nu på dygnsbasis enligt de nya skärpta riktlinjerna från Länsstyrelsen. Tidigare genomfördes mätningarna på veckobasis mot ett årligt maxvärde.  Findus höjer också beredskapen genom att införa jourbevakning under helger och har installerat larm för viktiga nyckelindikatorer.

Höstens skörd

Reningsverket kommer under inledningen av hösten primärt att hantera processvatten från rotfrukts- och spenatskörden. Totalt motsvarar det 6000 ton grönsaker. Under årets mest intensiva sommarperiod skördas över 30 000 ton grönsaker.

För mer information kontakta:

Anna Broekman, Kommunikationschef Findus, på email anna.broekman@se.findus.com eller telefon 076-1195203

 

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.