Följ Findus Sverige AB

Findus samarbetar med Medicon Village i Lund

Nyhet   •   Nov 10, 2014 10:00 CET

För att vara en aktiv del i samarbetet mellan forskning, utveckling och livsmedelsindustri öppnar nu Findus ett satellitkontor på Medicon Village i Lund.

Omfattande forskning inom mat och hälsa har ökat insikterna om matens betydelse för en god hälsa, och konsumenter ställer allt större krav på att maten de äter ska ha en positiv effekt på deras välmående.

Samhället står inför stora demografiska och klimatmässiga utmaningar, där livsmedelssektorn kan spela en central roll. T.ex. har vi en åldrande befolkning som behöver mat för specifika behov och nya typer av förpackningar. Vi behöver även hitta nya vägar för en effektivare livsmedelsproduktion och ett effektivare utnyttjande av resurser. Dessutom står den svenska livsmedelssektorn inför ett antal egna utmaningar gällande  innovationsförmåga och internationell konkurrens.

Givet allt det här måste vi tänka nytt och annorlunda för att möta den nya tidens krav och därför kommer Findus nu att öppna ett satellitkontor på Medicon Village i Lund.

Medicon Village erbjuder en mötesplats för forskare, innovatörer och företagare inom Life Science. Cirka 1100 personer i 100 olika organisationer arbetar på Medicon Village. Aktörerna är verksamma inom allt från prevention och diagnostik till behandling och vård.

 -Vi ser att det kommer behövas många olika insatser för att möta framtidens varierande utmaningar och konsumentkrav. Genom att närvara på plats i Medicon Village, blir det lättare för oss att hitta samarbetspartners som hjälper oss att hitta innovationsmöjligheter inom mat och hälsa, säger Henrik Nyberg, som ansvarar för Findus strategiska affärsutveckling.

-Att få Findus som en del av Medicon Village är mycket viktigt för oss. Vi vill samla kompetenta och innovationsvilliga aktörer inom prevention och livsmedel. Det finns en stor kraft i att forskning, innovation och nu även företagande för hälsosam mat samarbetar under vårt tak, säger Kerstin Jakobsson, vice VD Medicon Village.

Om Findus:
Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Findus Sverige AB har cirka 800 medarbetare och omsätter cirka 2.5 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.
Följ Findus på: www.findus.se, www.facebook.com/FindusSverige

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.