Följ Findus Sverige AB

Nominerade till Svenska Designpriset i två kategorier

Nyhet   •   Sep 04, 2017 09:48 CEST

Härligt bakgårdshäng i Findus Peas Out Lounge på Way out West 2016

Nomineringen till Svenska Designpriset gör oss mycket stolta. Svenska Designpriset har som målsättning att främja och utveckla svensk grafisk design och kommunikation. Att Findus kommunikation har blivit nominerad, i två kategorier dessutom, känns fantastiskt roligt och är ett gott betyg på vårt kommunikationsarbete tillsammans med Big South. Det är vår gröna kokbok ”Love Your Greens” och vårt bakgårdshäng Peas Out Lounge på Way out West som blivit nominerade.

Svenska Designpriset är en designtävling öppen för alla som arbetar med grafisk design, formgivning och liknande kreativa områden. Tävlingen arrangeras av Batteri Kommunikation AB.

–Det är naturligtvis otroligt kul att få två nomineringar, i två helt olika kategorier! Både med kokboken ’’Love your greens’’ och Findus eventyta på Way out West. Det har varit två väldigt olika projekt där jag (läs Findus) tillsammans med Big South fått agera fritt och tänja på ramarna för vår kommunikation. Två oerhört roliga projekt som fått grym respons både från matlagare och festivalbesökare. Gemensamt för projekten har varit den finstämda balansen mellan allvar och tokigt, där kvalitet och det äkta hela tiden varit mantrat. Med kockkniven i handen och skruvdragaren i bakfickan, summerar Jeppe Åkermyr som är kreativ kock på Findus, entusiastiskt.

Det är strategiska designbyrån Big South i Malmö som tillsammans med Findus tagit fram koncepten och genomfört de båda produktionerna. Big South drivs av starka idéer och övertygelsen om att design är verktyget för förändring, attraktion och resultat.

Omröstningen för kategorin Redaktionellt, där Findus kokbok är nominerad, startar den 4 september och den 11 september startar omröstningen för kategorin Event där Peas Out Lounge är nominerad. Prisutdelningen hålls den 19 oktober på Liseberg i Göteborg.

Findus nomineringar

LOVE YOUR GREENS – grön kokbok

Mat är och ska vara lustfyllt. Fylld med starka känslor, smaker och intryck. Likväl ett måste som ett intresse och ett nöje. Nästan magisk i sin förmåga att samla människor och skapa minnesrika upplevelser. Love your Greens är en bok om matkärlek i det gröna köket med recept av Findus kock Jeppe Åkermyr.

WAY OUT WEST 2016 – Vegetarisk musikfestival i Göteborg

Vi åkte dit och tog med oss Peas Out Lounge — en bakgårdsfest med grillad majs, ärtglass, tatueringar, skön musik och riktigt gött häng. Festivalytan skapades med hållbarhet som bas. Begagnade lastcontainrar, använda 1,5 tons potatislådor, en gammal lyktstolpe från Helsingborgs stad och diverse återvunnet virke från uttjänta lastpallar. Vi fick träffa många glada, entusiastiska människor och de fick träffa det grönaste av Findus. Vi bjöd på 4500 ärtglassar, 6000 portioner grillad majskolv, 3000 portioner grönsaksbollar och 92 Grönsakstatueringar. En succé som gav mersmak!

Rösta!

Vill du rösta på Findus bidrag kan du göra det här på Svenska Designprisets hemsida.

”Love Your Greens“ från Big South (Kategori 1B - Redaktionellt - Bok - Print)

”Peas Out Lounge“ från Big South (Kategori 7A - Event - Display, monter, event)