Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Nu startar Ärtsafari 2011

Idag är första dagen på Findus Ärtsafari 2011 som är ett evenemang för hela familjen, där barn och vuxna får följa ärtans väg från fält till frys. Sedan starten 1986 har Findus tagit emot 25 000 besökare på det omtyckta evenemanget. I år kommer hela 1500 besökare till Ärtsafarit. Biljetterna gick snabbt åt även i år, trots att antalet platser ökats.

Resan guidas av Findus egen safariguide ”Ärta-Bärta”. Ute på skördefälten får besökarna möjlighet att smaka på de färska ärterna, lära sig allt om odlingen och provsitta skördetröskorna. Sedan bär det av in i fabriken där ärterna tvättas, förvälls, färgsorteras, kyls och fryses samt packas. Safarin avslutas med gemensam lunch.

Findus ärter odlas av ett femhundratal utvalda kontraktsodlare runt om i Skåne och södra Halland. Ärterna skördas på exakt den dagen då ärtan är som bäst och fryses in inom tre timmar för att behålla sin söta smak, mjällhet och sina vitaminer. Under skörden används specialtillverkade tröskor, som arbetar i fyra skördelag och tillsammans levereras till fabriken cirka 700 - 800  ton ärter per dygn. Var 40:e minut går en lastbil från respektive skördelag till fabriken i Bjuv i Skåne.

Som kuriosa kan vi berätta att restaurang Dahlberg och Gastro i Helsingborg kommer att servera Findus nyskördade ärter även denna sommar på sin sommarmeny.

Journalister och intressenter som vill besöka Ärtsafarin som pågår mellan den 11 juli och den 5 augusti hänvisas vänligen till Findus reception på 042-86 000.

På Findus Facebooksida hittar du bildgalleri från Ärtsafarin.

Här kan du läsa våra guiders blogginlägg om Ärtsafarin. (Med start 13 juli)

För mer information om Ärtsafarin kontakta:

Enar Magnusson, Jordbruksavdelningen Findus, telefon 042 – 86419 eller e-post enar.magnusson@se.findus.com

Anna Broekman, kommunikationschef Findus, telefon 042 - 86101 eller e-post: anna.broekman@se.findus.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige