Följ Findus Sverige AB

​​Arbetsmarknadsdag på Findus i Bjuv

Pressmeddelande   •   Okt 27, 2016 13:00 CEST

Tisdagen den 1 november anordnas en arbetsmarknadsdag på Findus i Bjuv.

Tisdagen den 1 november anordnas en arbetsmarknadsdag på Findus i Bjuv. Fler än 35 företag kommer att finnas på plats för att träffa arbetssökande medarbetare. Dagen arrangeras i samverkan med omställningsföretaget Aventus. Arbetsmarknadsdagen är en av de insatser som genomförs för att bidra till att på bästa sätt tillvarata Findus medarbetares erfarenhet och kompetens efter nedläggningen av fabriken i Bjuv.

– Sedan beslutet om nedläggningen så har jag och många andra från Findus ägnat stor del av vår tid åt att träffa interna och externa grupper för att planera för framtiden. Avsikten med mötena har hela tiden varit att diskutera hur vi tillsammans kan stötta och tillvarata medarbetarnas kompetens. Arbetsmarknadsdagen är en konkret aktivitet för att sammanföra medarbetarna med potentiella framtida arbetsgivare, säger Henrik Hjalmarsson, Managing Director Nordics, Nomad Foods Europe.

I samband med arbetsmarknadsdagen kommer fler än 35 företag att finnas på plats för att presentera sin verksamhet och sina anställningsbehov. Medarbetarna kommer få möjlighet att ställa frågor och presentera sig. Det kommer även finnas utrymme för att i enskilda möten genomföra kortare intervjuer. Findus verksamhet har planerats så att alla medarbetare ska kunna delta vid arbetsmarknadsdagen.

Under hösten har omställningsföretaget Aventus på uppdrag av Findus stöttat medarbetarna med förberedelser inför mötet med potentiella nya arbetsgivare. Arbetsmarknadsdagen ska framförallt bidra till att bygga relationer. Den ska även ge personer som inte har stor vana av att presentera sig för företag möjlighet att få erfarenhet av det, vilket underlättar framtida kontakter.

– Intresset från inbjudna företag har varit ovanligt stort. Det beror med största sannolikhet på att det finns anställningsbehov i kombination med att Findus personal är kompetenta, erfarna och har gott rykte. Detta är en mycket bra möjlighet för medarbetare och företag att på kort tid knyta kontakter med varandra, säger Maria Måsén, Kundansvarig Region Syd på Aventus.

Inför arbetsmarknadsdagen har Findus och Aventus samarbetat med Arbetsförmedlingen bland annat för att locka företag till evenemanget. Företagen som kommer till Bjuv representerar såväl stora som medelstora företag i regionen, till exempel deltar ICA, Lindab, Skånefågel och Nobina. Arbetsförmedlingen kommer också att finnas på plats under dagen.

För ytterligare information kontakta:

Henrik Hjalmarsson, Managing Director Nordics, Nomad Foods Europé
Tel 042-86 000, E-post henrik.hjalmarsson@se.findus.com

Maria Måsén, Kundansvarig Region Syd, Aventus
Tel 076-325 07 79, E-post maria.masen@aventus.se

Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 110 djupfrysta produkter och ca 30 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 380 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Findus Sverige AB har cirka 650 medarbetare och omsätter cirka 2.2 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär. Följ Findus på: www.findus.se, www.facebook.com/FindusSverige

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.