Gå direkt till innehåll
En uppfräschad 48-årig fiskgratäng - en del av det svenska matarvet!

Pressmeddelande -

En uppfräschad 48-årig fiskgratäng - en del av det svenska matarvet!

Findus lanserar två nya fiskgratänger - Fiskgratäng Citron & Dill och Fiskgratäng Vitt Vin & Räksås, båda i förpackning om 600 gram. Goda klassiska fiskgratänger, så som konsumenten vill ha dem.

Samtidigt får Findus fiskgratäng med Dill, som introducerades 1960, ny fräsch design, det får även Fiskgratäng med Räk & Dillsås, som är något yngre!

Än idag är Fiskgratäng med Dill en favorit som alla talar om, för många är denna rätt Originalet med stort O när man pratar om fiskgratäng. I en marknadsundersökning

( Amarillo Fokusgrupper 2007) talade konsumenter om Fiskgratäng med Dill som en del av det svenska matarvet.

Både Fiskgratäng med Dill och den nya Fiskgratäng med Citron & Dill är tillverkade av MSC - certifierad Alaska Pollock och är därför miljömärkta med den blå MSC-logotypen.

- Synen på fiskgratäng är delad, berättar Jonas Svensson, kategoriansvarig för fisk på Findus Sverige AB.

- För de äldre konsumenterna är fiskgratäng ett gott sätt att få i sig fisk, doften av ingredienserna när den tillagas i ugnen får dem att tänka på hemlagat. För de yngre konsumenterna är uppfattningen mer blandad.

- Gemensamt för båda grupperna är att fiskgratäng ska innehålla dill eller räkor med citron eller vin i såsen, andra varianter vill man inte ha i fiskgratäng med sås och potatismos, säger Jonas.

De nya fiskgratängerna kommer att kosta cirka 35 kronor i butik.

Kontaktinformation:
Annika Behm Gullstrand, marknadsdirektör Findus Sverige AB, tel 042 - 86056 eller e-post: annika.gullstrand@se.findus.com

Jonas Svensson, kategoriansvarig fisk, tel 042 - 86380 eller e-post: jonas.svensson@se.findus.com

Ämnen

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige