Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Filé av Kapkummel - MSCmärkt/miljömärkt fisk från Sydafrika

Nu lanserar Findus en ny god fiskfilé på marknaden. Det är MSC-märkt Kapkummelfilé som fiskas i vattnen utanför västra och södra Sydafrika.

Kapkummel ( Merluccius capensis/Merluccius paradoxus) från det sydafrikanska fisket har varit MSC certifierad sedan 2004. De två arterna av Kapkummel kan inte särskiljas och lever i samma område.

Kapkummel anses ur både smak och kvalitetssynpunkt vara nummer ett bland kummelfiskarna. Den har ett vitt fint kött, med en fräsch smak, som beskrivs som okomplicerad men välutvecklad.

- Findus är störst på MSC-märkt fisk på den svenska marknaden, säger Jonas Svensson, kategoriansvarig för fisk på Findus Sverige AB, cirka 70 % av den MSC-märkta fisken i svenska butiker kommer från Findus.

- Det är därför extra roligt att kunna introducera ännu en ny god MSC-märkt fiskfilé i det frysta sortimentet. Kapkummel är en vit fisk med trevlig textur och en bra fisksmak, säger Jonas.

- Många konsumenter vill servera fisk oftare, men tror att fisk är svår att tillaga. Därför har vi alltid tillagningstips på förpackningarna, och man kan också gå in på vår fiskskola www.findus.se för att få ännu fler tips.

Kapkummel är en relativt liten fisk. Vanligaste fiskemetoden är trålning, bottentrålning eller s k pelagisk trål. Fisket av kapkummel sker på kanten av kontinentalplattan utanför den sydafrikanska kusten.

Alla miljöcertifierade fiskar är "gröna" enligt svenska Världsnaturfonden/WWF. Så här säger man bl a "Smaklig måltid - Det bästa valet av fisk. Bestånden av fisk är rikliga, förvaltas väl och fisket sker på ett hållbart sätt.

Kapkummelfilé säljs i förpackning om 400 gram och cirkapris i butik blir 45 kronor.

Kontaktinformation:

Annika Behm Gullstrand, marknadsdirektör Findus Sverige AB, telefon 042- 86056 eller e-post annika.gullstrand@se.findus.com

Jonas Svensson, kategoriansvarig fisk, telefon 042- 86380 eller e-post jonas.svensson@se.findus.com

Ämnen

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige