Gå direkt till innehåll
Findus finaste grönsaker:Regnbågsblandning, Regnbågsmorot, Asiatisk och Italiensk örtblandning nya i frysdisken

Pressmeddelande -

Findus finaste grönsaker:Regnbågsblandning, Regnbågsmorot, Asiatisk och Italiensk örtblandning nya i frysdisken

Våra Finaste Regnbågsblandning är en unik grönsaksblandning med nyheten regnbågsmorötter tillsammans med sugar snap och broccolibuketter. Findus är först med att odla den nya unika regnbågsmoroten – en saftig flerfärgad morot, som skiftar i vitt, gult och orange. Regnbågsblandning är en vacker och god grönsaksblandning som passar till många olika rätter. Den nya blandningen kostar cirka 16 kronor i butik för 200 gram. Samtidigt lanserar vi även en Våra Finaste Regnbågsmorot - fint skivade regnbågsmorötter, som odlats på den sydsvenska slätten. En förpackning om 230 gram kostar cirka 14 kronor i butik. Nu i januari lanserar vi även två nya frysta örtblandningar i Våra Finaste-sortimentet. De nya örterna är Asiatisk kryddor och Italienska örter. De nya Asiatiska kryddorna innehåller persilja, röd chili, ingefära, citrongräs och koriander. Den passar bra i både varm och kall matlagning. Den Italienska örtblandningen innehåller bredbladig persilja, oregano och salvia. Frysta örtblandningar är både enkla och användbara, de innebär inget svinn och är lätta att ha i frysen, där de inte tar någon stor plats. Den nya förpackningslösningen, som en cigarettask, gör att örterna är lätta att dosera samtidigt som den är återförslutningsbar. Båda örtblandningarna finns i förpackning om 30 gram och kostar cirka 9 kronor i butik. - Vi frågade konsumenterna vad de saknade för grönsaker i Våra Finaste, berättar Anna Morau, ansvarig för grönsaker på Findus. - Nya spännande grönsaksblandningar och nya örtblandningar, stod högt på konsumenternas önskelista, berättar Anna. - Våra Finaste uppskattas framför allt för den höga kvaliteten och urvalet av grönsaker. Vi tror mycket på de nya regnbågsmorötterna, som är både vackra, goda och helt unika, säger Anna. Findus är först i Sverige med att odla dessa morötter. Vår odling sker på den skånska slätten nära vår produktions-anläggning. De liksom våra övriga grönsaker skördas och fryses inom några timmar för att bevara den fina kvaliteten, berättar Anna. För mer information kontakta vänligen Anna Morau, telefon 040 – 20 41 05 eller e-post anna.morau@findus.se.com Fakta om Findus (www.findus.se) Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonial-produkter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 900 medarbetare och omsätter cirka 300 miljoner euro. Findus engagerar sig i samhället både lokalt och nationellt genom bl.a. Världens Barn, Rökfri Ungdom och Svenska Handikappsidrottsförbundet. Findus huvudkontor finns i Malmö.

Ämnen

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige