Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Findus Foodservices lanserar färgsprakande vitaminkickar lagom till höstrusket

En härligt god Broccoli och Gul morot, unika Regnbågsmorötter, och två färdiga kryddblandningar: Asiatiska kryddor och Italienska örter.

Broccoli och Gul morot - en vacker och hälsosam blandning - broccolibuketter tillsammans med dominoskuren gul morot! Blandningen har ett brett användningsområde från kokt till stekt, wokad eller i gratänger. De vackra färgerna gör maträtterna en fröjd att se på. Men framför allt är den god och nyttig. Broccoli är en av de mest kalciumrika grönsakerna och den gula moroten innehåller antioxidanten lutein. Broccoli och Gul morot säljs i förpackning om 2 x 1.3 kilo.

Regnbågsmorot - en unik morot odlad på den sydsvenska slätten. En morot som varierar i olika färger och kombinationer från ett och samma frö. Blandningen har förstärkts med röd morot, också den svenskodlad. De vackra goda morötterna kan användas både till salladsbordet som till alla typer av varm matlagning. Regnbågsmorot finns i förpackning om 2 x 1.8 kilo.

Asiatiska kryddor innehåller persilja, röd chili, ingefära, citrongräs och koriander. Precis vad som behövs för att ge en asiatisk prägel till olika rätter. De Asiatiska kryddorna passar bra både i varm och kall matlagning.

Italienska Örter
innehåller bredbladig persilja, oregano och salvia. Även de Italienska örterna kan användas i både kall och varm matlagning. Just oregano, salvia och den bredbladiga persiljan är grunden i många italienska maträtter och har ett brett användningsområde.
Våra frysta örtkryddor är både enkla och användbara, de innebär inget svinn och är smidiga att ha i frysen, där de inte tar stor plats. Både Asiatiska Kryddor och Italienska Örter finns i förpackning om 30 gram. Frysta kryddor har dessutom samma goda smak som färska, behåller den naturliga färgen och konsistensen när de används i matlagningen. De nya ört- och kryddblandningarna kompletterar Findus frysta kryddsortiment, där det sedan tidigare finns Örtkryddor Provencale, Basilika, Dill, Persilja samt Gräslök.
- Vi på Findus Foodservices vill erbjuda våra kunder en bred variation av grönsaker för all slags matlagning, säger Ewa Hansson, produktansvarig för grönt.
- Grönsaker ska både smaka gott och göra gott, därför kommer vi ofta med nyheter och idéer hur grönsakerna kan användas i olika kök, berättar Ewa.
- Findus har också en mycket stor erfarenhet av att odla grönsaker på ett uthålligt och ansvarsfullt sätt. Mer än hälften av alla våra grönsaker är svenskodlade och en stor del av de importerade följer de riktlinjer som gäller i den svenska odlingen, säger Ewa Hansson.

Bifogat finns bilder av de nya produkterna för fri användning. Vill du ha mer information eller produktprover kontakta oss gärna.
Kontaktinformation:
Camilla Svärdenborn, marknadschef Findus Foodservices telefon 042 - 86239 eller
e-post camilla.svardenborn@se.findus.com

Ewa Hansson, produktansvarig grönsaker Findus Foodservices telefon 042 - 86401 eller e-mail ewa.hansson@se.findus.com

Ämnen

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige