Följ Findus Sverige AB

Findus framgångsrika koncept World Selection utökas

Pressmeddelande   •   Okt 23, 2012 11:03 CEST

Under våren 2011 lanserade Findus World Selection, ett framgångsrikt lunchkoncept inom fryst lagad mat, en portion[1]. Smakerna är hämtade från världens alla hörn. Nu kompletteras de populära enportionsrätterna med större förpackningar som innehåller två portioner. Recepten är hämtade från Thailand, Indonesien och Louisiana (USA).

­­– Vi reser mer än någonsin och lär känna smaker från olika delar av världen. Mat är viktigt för konsumenterna och vi vill kunna erbjuda samma typ av mat hemma som vi äter under våra resor, säger Ulrika Eriksson Ahnbo, senior brand manager på Findus.

Nyheterna från World Selection är kompletta måltider anpassade för två personer. De är enkla att portionera och smidiga att tillaga, direkt i stekpannan. På 10 minuter har du en god middag av bra råvaror, plockad direkt ur frysen.

Dessa rätter lanseras nu:

Chicken red Curry
Smakrik rätt med inspiration från Thailand. Chicken red Curry innehåller kycklingfilé i en röd currysås med basmatiris och sockerärter, vattenkastanj, paprika och bambuskott.

Louisiana Jambalaya
Jambalaya är Louisianas variant av Paella och är en klassisk kreolsk maträtt. Louisiana Jambalaya innehåller kyckling och chorizo med en blandning av vildris och vanligt ris, smaksatt med tomat och chilipeppar.

Indonesian Nasi Goreng
Risrätt med kyckling samt morötter, broccoli, vitkål och lök smaksatt med curry, ingefära och soja.

Thai Green Curry
Kycklingfilé i en smakrik, fräsch grön currysås med nudlar och rikligt med grönsaker (45 procent grönsaker) såsom morötter, sockerärter, vattenskastanj, bambuskott och black fungus.

Fakta om World Selection, två portioner:

  • World Selection riktar sig framför allt till konsumenter som gillar internationell smakrik mat, som söker enkla lösningar men inte vill kompromissa med smak och kvalitet.
  • World Selection för två personer ligger förpackade i påsar om 700 gram vilket motsvarar två portioner.
  • Konsumentpris är cirka 44,90 – 49,90 beroende på vilken butik du handlar i.
  • World Selection säljs på ICA, Coop, City Gross, Willys, Hemköp med flera.
  • Nyheterna inom World Selection finns i butikerna från september månad 2012.

Visste du att…

  • Det finns olika sorter av currypasta i Thailand. Vanligast är röd och grön men det finns också en gul variant. Röd currypasta innehåller bland annat röd chili och citrongräs.
  • Nasi är “ris” på indonesiska och goreng står för ”stekt”. Nasi Goreng betyder alltså ”stekt ris”. Om riset byts ut mot nudlar får man Bami Goreng.
  • Frysning är ett naturligt sätt att bevara maten på, därför behövs inga konserveringsmedel.
  • Fryst mat minskar mats­vinnet eftersom du bara använder precis så mycket du behöver och sparar resten tryggt i frysen. Fryst mat är därmed både praktiskt och ekonomiskt.

För mer information, kontakta:

Hanna Kramer, Presskontakt Kommunikationsavdelningen Findus på telefon 042 – 86 202 eller hanna.kramer@se.findus.com

Ulrika Eriksson Ahnbo, Senior Brand Manager Findus på telefon 042-862 62 eller ulrika.eriksson.ahnbo@se.findus.com

[1] Nielsen Scantrack, DVH, rullande 12 mån, 1-portion (exkl pizza)

Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 900 medarbetare och omsätter cirka 2 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.
Följ även Findus på: www.findus.se // www.facebook.com/FindusSverige // www.twitter.com/Findus_se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.