Följ Findus Sverige AB

Fler goda lunchrätter från Findus World Selection

Pressmeddelande   •   Sep 26, 2011 11:00 CEST

Findus presenterar nu sex nya rätter inom sortimentet World Selection med smaker från världens alla hörn. Rätterna inom World Selection erbjuder ett nytt lunchalternativ i en helt ny typ av förpackning som minskat materialåtgången markant. Under våren kom tre rätter från de italienska och japanska köken, nu är det dags för spännande smaker från Mexico, Thailand, Indonesien, Indien och Marocko.

De tre första rätterna som kom ut på marknaden i våras har fått mycket bra betyg i våra smaktester och därför kommer nu sex goda uppföljare.

- Med Findus World Selection vill vi erbjuda riktigt bra och goda lunchalternativ som är lätta att tillaga. Alla dagar förtjänar en god lunch, säger Lena Holmgren, kategorichef för enportionsrätter på Findus.

Rätterna innehåller fina råvaror och naturliga ingredienser. Recepten bygger på genuina recept från starka matkulturer som finns i Mexiko, Thailand, Indonesien, Indien och Marocko.

- Mat med internationella smaker är en stark trend och svenska hushåll vill kunna äta mat från olika länder även på hemmaplan. Vi erbjuder ett gott och lätt sätt att njuta av lunchmat från världens alla hörn, säger Lena Holmgren.

Förpackningen är framtagen för att matcha maten. Den är modern och faktiskt helt unik, inspirerad av take away-boxen. Förpackningen är också smart på så vis att den har minskat materialåtgången med hela 60 procent jämfört med förpackningar till traditionella enportionsrätter.

Findus introducerar sex nya Findus World Selection-rätter:

Chicken Mexican la Paz – Skivad saftig kycklingfilé med kryddig tomatsås och smakrikt ris. Nyckelhålsmärkt!

Oriental Bhaji Bite –Smakrika gröna biffar av potatis, linser, majs och solroskärnor. Serverat med rött ris med svarta bönor, pumpakärnor och tranbär. Till kommer även två smakrika dipper. En mustig paprikadipp och en krämig dilldipp med gurka. Green Meals!

Thai Red Curry – Saftig kycklingfilé i het röd currysås med basmatiris, krispiga sugar snap peas och mangosalsa som bryter av fint med sin sötma. Nyckelhålsmärkt!

Chicken Indonesia - Tunt skivad saftig kycklingfilé i smakrik kokos- och limesås med basmatiris och krispiga grönsaker. Nyckelhålsmärkt!

Indian Tikka Masala – Saftig kycklingfilé i smakrik sås, basmatiris och krispiga sugar snap peas. Nyckelhålsmärkt!

Falafel Marrakech – Smakrik falafel med couscous, krispiga grönsaker och en mustig ajvar relish. Green Meals!.

- Med Findus World Selection vill vi erbjuda konsumenterna fler spännande lunchalternativ att välja på. Alla dagar förtjänar en god lunch, säger Lena Holmgren.

Produktfakta

Vikt: 380 gram. Cirkapris i butik: 29,90 kronor. Tillagning: cirka 7 minuter i mikrovågsugn.

Nyckelhålsmärkt:  Livsmedelsverkets symbol hjälper konsumenterna att hitta de hälsosammare alternativen som är magrare och innehåller mindre socker och salt men mer fibrer och fullkorn än andra livsmedel av samma typ. Källa: Livsmedelsverket. http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Nyckelhalet/

Green Meals : Findus egen symbol som berättar att rätten inte innehåller kött, fisk eller fågel. I vissa produkter kan det dock finnas ägg eller mjölkprotein. Genom att märka våra gröna rätter med Findus Green Meals-symbolen hjälper vi konsumenten på ett enkelt sätt att göra medvetna gröna val.

Bara mat – inget annat är Findus egen symbol som markerar att vi kommit långt i vår vision att ta bort alla tillsatser och att vår mat nu verkligen är just bara mat och inget annat.

I fryst mat behöver man inte tillsätta konserveringsmedel. Infrysning är naturens sätt att bevara mat.


Mer information
För mer information vänligen kontakta Lena Holmgren, kategorichef enportionsrätter, telefon 042 86304, eller e-post lena.holmgren@se.findus.com, eller Anna Broekman, kommunikationschef, telefon 042 86101 eller e-post anna.broekman@se.findus.com

Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 900 medarbetare och omsätter cirka 2 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet med fryst spenat och bär. Följ Findus på: www.findus.se och www.mynewsdesk.com/se/pressroom/findus

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.