Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Findus Grönsaker perfekta till - nästa generations frysta grönsaksblandningar

Findus lanserar Grönsaker perfekta till, moderna frysta grönsaksblandningar för alla som vill använda mer grönsaker i matlagningen. Findus Grönsaker perfekta till finns i sex varianter, var och en anpassad för att harmoniera perfekt med olika huvudkomponenter såsom fisk eller kyckling. Namnet såväl som förpackningarna ger konsumenterna tydlig vägledning till hur grönsaksblandningarna ska användas och ger inspiration till härlig matlagning med mycket grönsaker.

- Kategorin frysta grönsaksblandningar behöver moderniseras och Grönsaker perfekta till hamnar mitt i prick. säger Christina Andersson, produktchef för grönsaker på Findus Sverige. Många av de grönsaksblandningar som finns på marknaden är inte anpassade efter den mat som är populär i de svenska köken idag. Grönsaker perfekta till passar modern matlagning och vi tror att yngre konsumenter kommer att uppskatta grönsaksprodukterna.

Många vill använda mer grönsaker i sin matlagning men är osäkra på hur de ska göra.[1] Denna insikt tog Findus fasta på i produktutvecklingen.

- Grönsaker perfekta till är frysta blandade grönsaker med neutral eller utan smaksättning som är utmärkta att använda på många olika sätt. Exempelvis kan Gönsaker perfekta till fisk användas i din fiskgryta, i foliepaket i ugnen, eller tillsammans med din stekta fisk. Möjligheterna är många. Samtidigt är förpackningarna och namnen på grönsaksblandningarna utformade för att vägleda konsumenterna och inspirera dem till matlagning med mycket grönsaker, säger Christina Andersson.

Från vecka sex kan konsumenterna hitta Findus sex nya frysta grönsaksblandningar, Grönsaker perfekta till, ute i butikerna. Blandningarna innehåller större bitar av grönsaker och mer moderna grönsaker och bönor jämfört med traditionella grönsaksblandningar. Grönsaker perfekta till är komponerade av Findus kockar för att harmoniera perfekt med olika huvudkomponenter.

- Krispiga, stora bitar av härliga grönsaker i nya fräscha kombinationer gör Grönsaker perfekta till till en stjärna på den frysta grönsakshimlen, säger Jeppe Åkermyr, kock på Findus.

Findus presenterar sex perfekta grönsaksblandningar:

Grönsaker perfekta till fisk
Grönsaker perfekta till fisk är gjord på grillad aubergin, svarta bönor, sugar snap peas och körbärstomater.

Grönsaker perfekta till kyckling
Grönsaker perfekta till kyckling är gjord på lite större bitar av gula och orange morötter, grillad röd paprika, tomater, palsternacka, svarta hela oliver och lök

Grönsaker perfekta till pasta
Grönsaker perfekta till pasta är gjord på sugar snap peas, stora bitar av broccoli, grillad zucchini och paprika, kronärtskocka och körsbärstomater

Grönsaker perfekta till sallad - med bönor
Grönsaker perfekta till sallad är gjord på flera olika bönor så som gröna, svarta och röda bönor. I blandning ingår också broccoli, majs och sugar snap peas. En perfekt blandning till såväl en kall som en varm sallad.

Grönsaker perfekta till sallad - med ärter, majs och broccoli
Grönsaker perfekta till sallad är en blandning gjord på ärter, majs och broccoli. En fin bas som passar till såväl till en kall som till en varm sallad.

Rotfrukter perfekta till soppa & gryta
Grönsaker perfekta till soppa & gryta är gjord på lite större bitar av morötter, kålrot, rotselleri, palsternacka och lite mindre bitar av purjolök och lök.

- Vi på Findus har en stark passion för frysta grönsaker. Frysning är ett naturligt sätt att bevara mat. Dessutom vet vi att frysta grönsaker ofta är minst lika nyttiga som färska som vi köper i butiken.  Dessutom minskar frysta grönsaker matsvinnet, vilket är bra för miljön såväl som för plånboken. Att välja fryst är smart! avslutar Christina Andersson.

Fakta om produkterna:

  • Grönsaker perfekta till är blandade grönsaker med neutral eller utan smaksättning.
  • Tillagning: Findus Grönsaker perfekta till tillagas från fryst under några minuter i ugnen, i gryta eller i stekpanna. De båda grönsaksblandningarna till sallad behöver endast tinas före användning.
  • Pris: Findus Grönsaker perfekta till kostar mellan 21-25 kronor.

Övrig fakta:

  • Många frysta grönsaker innehåller lika mycket eller mer vitaminer och mineraler än färska som köps i butik. Källa: Analys av det oberoende analysföretaget Eurofin 2009. Analysen omfattade morötter, spenat, blomkål, broccoli, haricots verts och ärter. Läs mer om resultaten här!  
  • Fryst mat innehåller lika mycket näringsämnen och vitaminer som färsk. En brittisk studie som nyligen jämfört 37 näringsämnen i fryst respektive färsk mat påvisade inga näringsmässiga skillnader. Forskningsresultaten presenterades av Charlotte Harden från Sheffield Hallam University vid Findus matseminarium den 14 juni 2011. Se dokumentation från seminariet och Charlotte Hardens presentation under Relaterat material.
  • Findus är marknadsledande inom frysta grönsaksblandningar med 53 procent av marknaden.[2]
  • Findus har idag 11 frysta grönsaksblandningar på den svenska konsumentmarknaden (exklusive wokblandningar och smaksatta grönsaksblandningar, dvs kryddade grönsaksblandningar).

Bilder och recept:
Receptbilder, förpackningsbilder och recept hittar du under Relaterat material

För mer information:
Christina Andersson, Produktchef för grönsaker, christina.andersson@se.findus.com tel: 042-86000
Hanna Kramer, kommunikatör, hanna.kramer@se.findus.com, tel: 042-86202.

Källor:

[1] Kvalitativ studie, Connect with consumers (CWC), nov. 2011

[2] Nielsen Scantrack, Rullande helår v.3 2012. Dagligvaruhandeln >100 kvm, försäljning i värde, inom varugruppen djupfrysta grönsaker.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 900 medarbetare och omsätter cirka 2 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.
Följ även Findus på: www.findus.se // www.facebook.com/FindusSverige // www.twitter.com/Findus_se

Relaterat innehåll

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige