Följ Findus Sverige AB

Findus Group koncernen: James Hill utsedd till ny koncern-VD

Pressmeddelande   •   Jan 17, 2013 09:58 CET

Styrelsen för Findus Group koncernen, med ledande verksamheter i Sverige, Norden och övriga Europa inklusive Storbritannien, Frankrike, och Spanien, har utnämnt James Hill till ny koncern-VD. James tillträder den 1 april 2013.

James är en erfaren VD och har framgångsrikt lett flera europeiska konsumentvaruföretag inom Unilever-koncernen. Hans 32 år långa karriär innefattar bland annat rollerna som VD för Birds Eye Walls i fyra år och Findus Italien under ett år innan avyttringen 2010.

Han kommer närmast från Unilever Italien (omsättning € 1.2 miljarder) som uppnått både volymtillväxt och stabil lönsamhet, samt genomfört en betydande kulturell förändring under tuffa ekonomiska förhållanden i södra Europa. Från 2007 till 2010 var han VD för en separat division inom Unilever som genererade € 600 miljoner i värde från varumärken  från en icke-kärnverksamhet. Innan dess har han haft flera olika roller inom Unilever.

Dale Morrison, ordförande i Findus Group koncernen säger:

- James har en fantastisk meritlista från att utveckla företag genom kreativt varumärkesbyggande, noggrann kostnadskontroll och starkt ledarskap. Han har en djup kunskap om marknaden för frysta livsmedel och en lång internationell erfarenhet som inkluderar europeisk koordinering. Vi ser fram emot att James framgångsrikt kommer att leda Findus Group koncernen i sin nästa utvecklingsfas och bygga vidare på den starka plattform som etablerats.

James Hill, ny koncern-VD säger:

- Jag är glad att få arbeta för Findus med sina fantastiska varumärken, starka affärsverksamheter och duktiga medarbetare. Den senaste omstruktureringen har skapat en stabil finansiell plattform och jag kan se stor potential för lönsam tillväxt i framtiden.

För mer information kontakta:

Matthew Smallwood, Presstalesman Findus Group koncernen:

+44 20 7457 2020

Steve Leadbeater, Chief Financial Officer, Findus Group koncernen

+ 44 20 7554 2602

Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 900 medarbetare och omsätter cirka 2 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.
Följ även Findus på: www.findus.se // www.facebook.com/FindusSverige // www.twitter.com/Findus_se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.