Gå direkt till innehåll
Findus lanserar 8 enportionsrätter utan tillsatser - första steget i nollvisionen

Pressmeddelande -

Findus lanserar 8 enportionsrätter utan tillsatser - första steget i nollvisionen

Nu lanserar Findus de åtta första frysta enportionsrätterna utan tillsatser. Det är fyra rätter i Wärdshus serien och fyra rätter i Kökens Utvalda.

De fyra rätterna i Wärdshus serien är: Pasta Alfredo, Kycklingfilé Curry, Biff Stroganoff och Fiskfilé i senapssås. Klassisk husmanskost med goda smaker.

De fyra rätterna i Kökens Utvalda är: Chicken Indonesia, Indian Tikka Masala, Fish filet Caribbean och Classic Indian Korma. Mat med spännande kryddning och goda råvaror.

-Vi är oerhört nöjda att kunna erbjuda mat utan tillsatser, säger Elisabeth Yllfors, marknadsdirektör på Findus. Vi vill vara bäst i branschen när det gäller att reducera tillsatser i vår mat. Samtidigt vill vi göra den godaste maten och erbjuda stor variation.

- Vi tycker att debatten om tillsatser i maten har varit bra för hela vår bransch. Prispressen i kategorin fryst färdig mat har under flera år varit stark. En sådan prispress påverkar i slutändan produkterna negativt ur råvarusynpunkt . Det vill vi ändra på, avslutar Elisabeth.

Under våren 2010 kommer ytterligare ett 40-tal produkter med nya recept, de flesta utan några tillsatser, några med en eller två tillsatser. I de fall tillsatser används kommer dessa från listan över tillsatser som får användas i EU´s ekologiska livsmedel. När tillsatser används finns också en förklaring till varför på förpackningens baksida under rubriken "Iskalla fakta".

Så här står det på rätten Thai Red Curry från Kökens Utvalda:
ISKALLA FAKTA
Vi har påbörjat ett arbete med att ta bort onödiga tillsatser. Vårt mål är att endast använda tillsatser som har ett mervärde eller är nödvändiga ur säkerhetssynpunkt - varken mer eller mindre. Vi vill laga Sveriges bästa djupfrysta mat med så lite tillsatser som bara är möjligt.

I Thai Red Curry ingår E410 och E440, som är fruktkärnmjöl och pektin. Dessa finns som ingående ingredienser i lätt crème fraiche för att ge stabilitet. Vi har crème fraiche i rätten för den goda smakens skull. De vegetariska oljorna i rätten är rapsolja och palmolja.

Totalt har Findus gått från att använda 28 olika tillsatser i enportionsmaten till ett urval av sex tillsatser. Visionen är noll tillsatser!

Kontaktinformation:
Elisabeth Yllfors, telefon 042-86404 eller elisabeth.yllfors@se.findus.com

Ämnen

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige