Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Findus panerad fisk – från färs till filé i fyra produkter!

Nu kan du välja om du vill ha fiskpinnar med fiskfilé eller fiskfärs. Findus lanserar två fiskpinnar med fiskfilé; 16 Torskfiskpinnar och 16 Ugnsfiskpinnar. Dessutom har färs bytts till filé i Citronbitare och Frasbakade Fiskfiléer.

Alla fyra har tillagats med rapsolja, och alla utom Ugnsfiskpinnar ger ett tillskott av den hälsosamma fettsyran Omega 3 och innehåller mindre än 1% mättat fett. Alla produkterna går utmärkt att laga i ugn utan att tillsätta mer fett. Fiskfiléen ger en ren god fisksmak.

Panerad fisk – bra vardagsmat

Panerad fisk är bra vardagsmat. Sedan Findus lanserade Fiskpinnen på den svenska marknaden 1956, har vi ständigt arbetat med att utveckla och förbättra fiskpinnarna. Nu får konsumenterna ett stort urval av fiskpinnar att välja bland; Torskfiskpinnar  med torskfilé och Ugnsfiskpinnar med ren fiskfilé av Hajmal/Pangasiusfilé. Alla förpackningarna har också nya enkla recept som passar hela familjen, som t.ex fiskpinnar med krassedipp och grönsaksrisoni.

Med ny design och bättre fett vill vi ta kål på fördomarna att panerad fisk är onyttigt, säger Sara Karlsson, produktchef för fisk på Findus Sverige AB.

Den panerade fisken har låg fetthalt och de flesta innehåller mindre än 1% mättat fett. Dessutom ger de flesta ett tillskott av den nyttiga Omega 3 fettsyran.

Fiskpinnar är betydligt nyttigare än både falukorv och köttbullar, eftersom de innehåller mindre totalt fett och mindre mättat fett säger Sara Karlsson, så ingen behöver ha dåligt samvete för att servera panerad fisk!

Fish for Life – omsorgsfullt fiske

Alla Findus nya fiskförpackningar har fått en ny logotype – Fish for Life. Den ska påminna konsumenterna om att Findus lever efter sina 10 principer för ansvarsfullt fiske. Findus agerar alltid långsiktigt utifrån internationellt erkända regler för att bevara fiskebestånden för framtiden. Det handlar också om noggrann ursprungskontroll och ansvarsfulla inköp av all fisk.

Vi har valt att ha den engelska texten ”Fish for Life” eftersom vi tycker att den står för en mer mångtydig betydelse än ”omsorgsfullt fiske”, säger Sara Karlsson. Förpackningarna används också i alla nordiska länder. Enligt en undersökning av GfK i oktober 2009, uppger hela 80 % av konsumenterna att de förstår vad logotypen står för, berättar Sara, och hela 60 % uppger att logotypen ökar deras intresse för inköp.

Kontaktinformation:

Sara Karlsson, telefon 042 – 86 158 eller sara.karlsson@se.findus.com eller Elisabeth Yllfors, marknadsdirektör Findus Sverige AB, telefon 042-86 404 eller elisabeth.yllfors@se.findus.com

Ämnen


Findus har sina rötter på den skånska landsbygden. I Sverige har vi 60 års erfarenhet av livsmedelstillverkning. Vår historia börjar 1941 när konfektyrföretaget Marabou köper den lilla Skånska Frukt-vin- & Likörfabriken i Bjuv. Företaget döps snart om till Findus (en sammanslagning av FruktINDUStri) och 1945 skriver Findus historia genom att lansera de första djupfrysta produkterna i landet. Hög och jämn kvalitet har alltid varit den viktigaste ingrediensen i alla Findusprodukter och våra höga kvalitetskrav är en trygghet för konsumenterna. 1962 köper den schweiziska livsmedelsjätten Nestlé företaget och Findus ingår i koncernen tills investmentbolaget EQT blir ny ägare den 1 februari 2000. Senare samma år köper Findus djupfrystföretaget Frionor. 2004 flyttade Findus sitt huvudkontor till Malmö, men under 2008 flyttade huvudkontoret tillbaka till Bjuv. Idag är Findus en del av den internationella Findus Group koncernen, ägd av Lion Capital. Lion Capital är ett av Europas ledande "private equity" företag som specialiserat sig på konsumentvaror.

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige