Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Findus Seafood Deli: ett nytt gourmetsortiment fisk & skaldjur i frysen

Nu introducerar Findus ett nytt gourmetsortiment med fisk och skaldjur i frysen - Findus Seafood Deli.

Hittills har det inte funnits ett fryst premiumsortiment med fisk och skaldjur. Kanske beror det på att man inte sett de frysta produkterna som ett alternativ till de färska. Det vill vi ändra på med vår nya satsning Seafood Deli.

Seafood Deli innehåller hela fyra olika produkter, tre nya fiskar och en MSC/miljö märkt skaldjursprodukt:

  • Gulfenad tonfisk (Thunnus albacore) fångad utanför Jemens kust i ett småskaligt fiske med krok och lina, vilket innebär att det inte blir några bifångster. Det är med andra ord en tonfisk man kan äta med gott samvete.

Gulfenad tonfisk innehåller fyra tonfiskfiléer, vikt 480 gram. Pris i butik blir cirka 75 kronor. Läs gärna mer på bifogade faktablad!

  • Havsabborre (Dicentrarchus labrax) odlad i Grekland. Två filéer med skinn, vikt 250 gram. En mycket god fisk med smak av hav och fisk. Havsabborre är en saltvattenfisk, och har inget gemensamt med vår svenska abborre. Pris i butik blir cirka 75 kronor. Läs gärna mer på bifogade faktablad.
  • Lättrökt lax (Salmo salar) ett nytt sätt att servera lax - lätt kallrökt med miljömärkta danska bokspån. Rökningen ger en saftig och helt ny smak på laxen. Laxen är odlad i Norge. Två filéer av lättrökt lax, som tillagas antingen i ugn eller i stekpanna, vikt 280 gram. Pris i butik cirka 55 kronor.
  • Patagoniska Kammusslor (Zygochlamys Patagonica) en vildfångad kammussla som fiskas utanför Patagonien, Argentinas kust. Den Patagonska Kammusslan är miljö/MSC-märkt, och kommer från ett uthålligt och välskött fiske. Musslan är fryst inom 30 minuter från fångst. Det är en relativt liten kammussla, förpackningen innehåller 250 gram cirka ett 25-tal musslor. Pris i butik blir cirka 69 kronor. Läs gärna mer på bifogade faktablad.

- Många konsumenter saknar tillgång till bra färsk fisk, här kommer Seafood Deli att vara ett bra komplement, när man vill unna sig en extra god fiskmåltid, säger Jonas Svensson, kategoriansvarig för fisk på Findus konsumentavdelning.

- Vi tycker att vi har ett bra erbjudande med spännande fiskarter och skaldjur, säger Jonas. Det här är fisk som är fångad eller odlad på ett ansvarfullt sätt, så konsumenterna kan äta god fisk med gott samvete.

- Fisk och skaldjur uppfattas ibland som svåra att tillaga, säger Jonas. Vi vill erbjuda ett nytt koncept där det är lätt för konsumenten att laga en lite lyxigare fiskmåltid, avslutar Jonas.

All Findus fisk och skaldjur kommer från uthålliga fisken, och följer de stränga 10 principer för ansvarsfulla inköp av fisk, som Findus introducerade årsskiftet 2007/08.

Vi har också lagt ner lite extra omsorg på förpackningarna. Tre av de fyra har ett "fönster" på förpackningen så att konsumenten kan se fisken och få en färskhetskänsla. Bilderna visar fisken/skaldjuren i tillagat skick, för inspiration. Moderna enkla recept finns också på förpackningarnas baksida. Alla fiskprodukterna är vacuumpackade för att bevara kvaliteten på bästa sätt.

Kontaktinformation:
Annika Behm Gullstrand, marknadsdirektör Findus Sverige AB, telefon 042- 86056 eller e-post annika.gullstrand@se.findus.com

Jonas Svensson, kategoriansvarig fisk, telefon 042- 86380 eller e-post jonas.svensson@se.findus.com

Ämnen

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige