Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Findus tar ännu ett steg mot Nollvisionen: 9 av 10 Findus XL- rätter är nu utan tillsatser!

Nu är Findus djupfrysta XL-rätter rensade från tillsatser. Nio av de tio rätterna har inga tillsatser alls i ingrediensförteckningen. Endast i bearnaisesåsen till Hamburgertallriken återfinns två tillsatser, som behövs för att såsen inte ska spricka efter nedfrysning och uppvärmning.

Findus XL som lanserades för tre år sedan är en barriärbrytare. Det här är segmentet för dem som inte blir mätta på en vanlig enportions rätt. Det är också ett segment som växer.

Alla XL-rätter väger mellan 480 och 500 gram, d.v.s cirka 100 gram mer än en vanlig enportionsrätt. Totalt finns tio goda rätter i sortimentet, som fått en ny fräsch design.

I XL-sortimentet ingår 3 pannbiffar med vårt nya goda potatismos, Pasta med kycklingfilé, Pasta med ost & skinksås, Tacogratäng, Schnitzel med potatisgratäng, Hamburgertallrik med bearnaisesås, Choritzo & köttbullsgryta, Texasbiff med grillsås, Lövtunn bit och Chile con Carne.

 - Det är tio goda rätter i rejäla portioner som passar målgruppen, personer som av olika anledningar kräver lite mer mat, säger Mariette Lindsjö, marknadschef för Findus djupfrysta färdiga rätter. Det kan vara personer som sportar mycket eller helt enkelt är lite extra hungriga.

- Maten är rustik men ändå modern, fortsätter Mariette. Findus var först på marknaden med denna typ av rätt, och vi är marknadsledare. Vi är oerhört glada att vi lyckats så bra med vår Nollvision mot tillsatser också på detta segment, säger Mariette. Vår ambition är att laga Sveriges bästa djupfrysta mat, med så få tillsatser som bara är möjligt.

Av Findus 42 frysta enportionsrätter är nu 33 stycken helt utan tillsatser. De tillsatser som fortfarande finns kvar behövs antingen av produktsäkerhetsskäl eller för vissa produktegenskaper. Det senare gäller t ex de feta såserna som hollandais – och bearnaissås, som utan emulgeringsmedel som till exempel guarkärnmjöl skulle spricka vid uppvärmningen.

För mer information vänligen kontakta Mariette Lindsjö, telefon 042-86148 eller e-post mariette.lindsjo@se.findus.com

  

Ämnen


Findus har sina rötter på den skånska landsbygden. I Sverige har vi 60 års erfarenhet av livsmedelstillverkning. Vår historia börjar 1941 när konfektyrföretaget Marabou köper den lilla Skånska Frukt-vin- & Likörfabriken i Bjuv. Företaget döps snart om till Findus (en sammanslagning av FruktINDUStri) och 1945 skriver Findus historia genom att lansera de första djupfrysta produkterna i landet. Hög och jämn kvalitet har alltid varit den viktigaste ingrediensen i alla Findusprodukter och våra höga kvalitetskrav är en trygghet för konsumenterna. 1962 köper den schweiziska livsmedelsjätten Nestlé företaget och Findus ingår i koncernen tills investmentbolaget EQT blir ny ägare den 1 februari 2000. Senare samma år köper Findus djupfrystföretaget Frionor. 2004 flyttade Findus sitt huvudkontor till Malmö, men under 2008 flyttade huvudkontoret tillbaka till Bjuv. Idag är Findus en del av den internationella Findus Group koncernen, ägd av Lion Capital. Lion Capital är ett av Europas ledande "private equity" företag som specialiserat sig på konsumentvaror.

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige