Gå direkt till innehåll
Findus tecknar långsiktigt avtal med Bjuvs kommun om fortsatt växtförädling i Bjuv

Pressmeddelande -

Findus tecknar långsiktigt avtal med Bjuvs kommun om fortsatt växtförädling i Bjuv

I samband med att Bjuvs kommun förvärvar Findus mark i Bjuv tecknas ett långsiktigt hyresavtal för den del av Sellebergaområdet där Findus bedrivit sin forskning och utveckling inom grönsaksförädling.

I Selleberga har Findus bedrivit sitt unika utvecklingsarbete av nya ärtsorter – även kallat ärtförädling – sedan 1942. Sedan augusti 2017 bedrivs också ärtförädlingen för hela Nomad Foods-gruppen här.

Som en del av överenskommelsen med Bjuvs kommun, där kommunen förvärvar Findus mark i Bjuv, ingår även ett 25-årigt hyresavtal för cirka 13 hektar mark. Detta innebär att Findus behåller sin förädlingsverksamhet i Bjuv, där företagets kommer att fortsätta utveckla både ärter och andra grönsaker för samtliga av Nomad Foods bolag.

- Vår unika grönsaksförädling, som vi är världsledande på, är en viktig del av Findus och Nomad Foods-gruppen. Det har hela tiden varit vår avsikt att behålla den i Bjuv. Vi är glada över den överenskommelse som vi och Bjuvs kommun har kommit fram till och att den ger oss möjligheten att fortsätta vårt förädlingsarbete i Sverige under lång tid framöver, säger Peter Odemark, Styrelseordförande Findus Sverige AB.

För mer information kontakta:

Peter Odemark, Styrelseordförande Findus Sverige AB på Findus presstelefon 079-015 89 69.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Findus Sverige AB, som är en del av Nomad Foods Europe, är ett av landets ledande livsmedelsföretag. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter i Sverige. Bolaget omsätter ca 2,2 mrd kronor och sysselsätter 220 medarbetare i Sverige. Verksamheten leds från huvudkontoret i Malmö. Findus Sverige ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Bolaget har 4 300 medarbetare i 15 länder samt 10 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera och Lutosa.

Följ Findus på: www.findus.se, www.facebook.com/FindusSverige

Relaterade nyheter