Följ Findus Sverige AB

Foodhills bygger livsmedelscentrum i Bjuv

Pressmeddelande   •   Feb 06, 2018 11:00 CET

Foodhills tar över Findus anläggning i Bjuv från den 1 mars och bygger ett innovativt livsmedelscentrum för produktion av framtidens mat.
– Vi vill realisera Findus tankar om att göra Bjuv till matens Silicon Valley. Vår vision är att bli ledande i Europa på system för cirkulär livsmedelsproduktion och bidra till en hållbar global utveckling, säger Foodhills ordförande Bengt Persson.

Foodhills bedömer att det nya centret kan skapa minst lika många nya jobb som Findus sysselsatte vid nedläggningen.

Styrelseordförande för Findus Sverige, Peter Odemark, som står bakom uppgörelsen med Foodhills, är glad över att Foodhills tar över.

– Med Foodhills som ny ägare finns förutsättningar att förverkliga Findus vision: Food Valley of Bjuv – matens motsvarighet till data- och teknikindustrins Silicon Valley, säger han. Och det känns väldigt bra.

Avtalet öppnar också för ett framtida samarbete mellan Foodhills och Findus.

– Vi kommer från start att samarbeta inom forskning & utveckling, cirkulära matkedjor och fryslager och vi arbetar gemensamt för ytterligare samarbeten, säger han.

Foodhills kommer att göra omfattande investeringar i Bjuvanläggningen för att realisera sin vision. Men man kommer också att bjuda in andra aktörer.
– Foodhills vill vara en katalysator som tillsammans med andra företag, myndigheter, offentliga aktörer och universitet stimulerar innovation, kunskapsutveckling och sysselsättning i syfte att utveckla en hållbar cirkulär livsmedelsproduktion, säger Bengt Persson. Målet är att bli ett internationellt föredöme.

Bakom Foodhills vision står även Bjuvs kommun och Region Skåne:
– Att Foodhills nu bygger en anläggning för cirkulär livsmedelsproduktion i Bjuv är inte bara bra för kommunen. Det är också bra för Skåne och för Sverige. Det ger ökad sysselsättning, stärker självförtroendet och ökar konkurrenskraften i svensk livsmedelsproduktion. Det är ett arbete som ligger helt i linje med Skånes och Sveriges livsmedelsstrategier, säger Lennart Svensson, regional samordnare i Region Skåne.

För ytterligare information, se www.foodhills.se eller kontakta:
Bengt Persson, styrelseordförande Foodhills, tel: 0768 – 24 32 62
Peter Odemark, styrelseordförande Findus Sverige, tel: 0723 – 66 21 83

Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 110 djupfrysta produkter och ca 30 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 380 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Findus Sverige AB har cirka 220 medarbetare och omsätter cirka 2.2 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär. Följ Findus på: www.findus.se, www.facebook.com/FindusSverige

Bifogade filer

PDF-dokument