Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Frysta kikärter och kidneybönor - så krispiga, goda och nyttiga!

Nu lanserar Findus Frysta Kikärter och Frysta Kidneybönor båda i förpackning om 450 gram. Det är de första frysta produkterna i sitt slag på den svenska marknaden.

Blötlagda, kokta och frysta, utan några som helt tillsatser. Dessutom styckfrysta och förpackade i sk zippåse för enkel användning, utan spill.

Smaken både på kikärterna och kidneybönorna är mycket fräsch och god - helt annorlunda de konserverade (på burk eller i Tetra) som legat i saltlake!

Den svenska marknaden för konserverade bönor och ärter - på burk eller i tetra pak - har ett värde på 133 miljoner kronor eller 5.582 ton. Kidneybönor står för 1.322 ton och kikärter för 860 ton.

Kikärterna är knubbiga i formen med en fast konsistens och lätt nötig smak. Kikärtan härstammar från västra Asien. De används med fördel i sallader, soppor, pastejer, falafel och röror som hummus. Kikärtan är rik på protein (9.5 gram protein/100 gram) och kostfiber ( 16 gram/100 gram) .

Kidneybönorna är en färgstark njurformad böna med en mild söt smak och en något mjölig konsistens. Den passar utmärkt för en bön-nybörjare!

Kidneybönan kommer ursprungligen från Centralamerika, också den är rik på protein

( 9.5 gram/100 gram) och kostfiber (9.5 gram/100 gram).

Priset i butik blir cirka 24 kronor för kikärterna och cirka 23 kronor för kidneybönorna

- Vi är otroligt nöjda med smaken både på kidneybönorna och kikärterna, säger Elisabeth Yllfors, marknadsdirektör på Findus Retail.

- Infrysning är ett naturligt sätt att bevara livsmedel. Det betyder att vi inte behöver konserveringsmedel och inte heller saltlake, som de bönor och kidneyärter som hittills funnits på marknaden.

- Idag äter ungefär 20 % av de svenska konsumenterna bönor en gång i veckan, vi hoppas att våra frysta varianter ska hjälpa till att öka den frekvensen avslutar Elisabeth.

För mer information vänligen kontakta Elisabeth Yllfors, e-post: elisabeth.yllfors@se.findus.com eller telefon 042 - 86404.

Ämnen

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige