Följ Findus Sverige AB

Henrik Hjalmarsson ny VD för Findus i Sverige

Pressmeddelande   •   Sep 02, 2014 13:06 CEST

Som tidigare annonserats har Jari Latvanen lämnat sin roll som nordisk CEO inom Findus Group då strukturella förändringar genomförs inom det nordiska klustret, vilka innebär att VD på respektive marknad i Norden nu kommer att rapportera direkt till Findus Groups CEO James Hill.

Henrik Hjalmarsson, tillförordnad VD samt Kommersiell direktör på Findus Sverige AB, har utsetts
till VD för Findus Sverige AB från och med 1:a september 2014.

Henrik började sin karriär på Findus 2006 och har sedan dess haft ett flertal befattningar inom främst de kommersiella delarna av företaget samt inom inköp och logistik. Han blev befordrad till Kommersiell direktör år 2013.

– Henrik har i sin roll som Kommersiell direktör spelat en viktig roll för Findus utveckling. Med sin kommersiella erfarenhet har han goda förutsättningarna för att bygga ett starkt och konkurrenskraftigt företag tillsammans med resten av organisationen. Jag är mycket glad över att Henrik har tackat ja till att leda Findus verksamhet i Sverige, säger James Hill, CEO för Findus Group.

- Det är med stor glädje och stolthet jag tar mig an rollen som VD för ett av Sveriges största livsmedelsföretag med ett fantastiskt starkt varumärke. Jag ser fram emot att tillsammans med mycket kompetenta medarbetare leda Findus till fortsatt framgång i en dynamisk livsmedelsbransch, säger Henrik Hjalmarsson, ny VD för Findus Sverige AB.

Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 800 medarbetare och omsätter cirka 2,5 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.
Följ även Findus på: www.findus.se // www.facebook.com/FindusSverige //

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.