Gå direkt till innehåll
Klassiska nyheter till mellanmål och lunch

Pressmeddelande -

Klassiska nyheter till mellanmål och lunch

Köttbullar + Pytt = Köttbullspanna
- ny snabb lunchfavorit för skolor och dagis!
Nu lanserar Findus Foodservices en Köttbullspanna - Köttbullspannan innehåller många favoriter i en och samma rätt; små 3.5 grams köttbullar, tärnad potatis, babymorötter och broccoli. Rätten innehåller hela 35% är grönsaker vilket innebär att Köttbullspannan är en komplett måltid som kan serveras utan övriga tillbehör.

Både pytt i panna och köttbullar är omtyckta vardagsrätter och tillsammans tror vi det kan bli en ny klassiker, som passar både dagis, skola och lunchrestauranger.
Köttbullspannan säljs i förpackning om 2 x 2 kilo.

Nyckelhålsmärkt Minicalzone med tomat, ost och skinka
Findus Minicalzone med tomat, ost och skinka är ett gott mellanmål som kan ätas både varm och kall. Findus Minicalzone innehåller bara 27E% från fett och får därför nyckelhålsmärkas. Minicalzone passar också bra till pick-nick, utflykter och som mellanmål i skolcaféet.

Två Minicalzone med en god och matig sallad blir också en bra lunch. Äppel- och morotstzaziki är gott till minipizzorna. Blanda äppelklyftor, skurna morötter, gräslök, matlagningsyoghurt, gräddfil med vitlök och salt så är din Äppel- och morotstzaziki klar!
Minicalzone säljs i förpackning om 32 st/kartong, varje Minicalzone väger 110 gram.

...och Pirog med nötköttfärs
Findus Pirog innehåller nötfärs, stekt lök och har en osttopping. Även Pirogen är förbakad, enkel att bara värma i micro eller ugn. Pirogen med nötfärs kan serveras även till dem som inte äter fläskkött.

Findus har låtit undersökningsföretaget Synovate konsumenttesta den nya Pirogen mot en konkurrentprodukt som funnits länge på marknaden. Det var 75 personer mellan 13 och 40 år, som regelbundet äter frysta mellanmål, som ingick i testet. Konsumenterna fick gradera produkterna i fyra variabler: totalgillande, utseende, smak och konsistens.

Det konsumenterna framför allt gillade hos den nya Pirogen var den goda smaken, bra konsistens och ett lyxigare utseende.

Vi är nöjda med konsumenternas betyg och tror att Pirogen kan bli ett uppskattat mellanmål eller lunch tillsammans med en sallad.
Pirogen säljs förpackad om 32 st/kartong, varje Pirog väger 110 gram.

- Vi tycker att det är roligt att kunna erbjuda nya enkla men goda alternativ till mellanmål eller enklare lunch, säger Katarina Wallentin, produktansvarig på Findus FoodServices.
- Vi vet att många barn och ungdomar tycker om den här typen av produkter, fortsätter Katarina, och vi är verkligen nöjda med det fina betyg som vår Pirog fick i Synovates konsumenttest.
- Dessutom tror vi att det finns behov av en nyckelhålsmärkt pizzaprodukt, inte minst till barn och ungdomar, avslutar Katarina.

Bifogat finns bilder av de nya produkterna för fri användning. Vill du ha mer information eller produktprover kontakta oss gärna.

Kontaktinformation:
Camilla Svärdenborn, marknadschef Findus Foodservices telefon 042 - 86239 eller e-post camilla.svardenborn@se.findus.com

Katarina Wallentin, produktansvarig Findus FoodServices, telefon 042 - 86453 eller e-post katarina.wallentin@se.findus.com

Ämnen

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige