Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nu blir all Findus fisk tydligt ursprungsmärkt

Nu blir all Findus fisk tydligt ursprungsmärkt - på förpackningen finns en karta som visar fångstplatsen och dess namn. Dessutom finns information om var fisken har producerats och packats. Redan förra året började Findus införa denna nya ursprungsmärkning för fiskfileer, nu har turen kommit även till de panerade fiskprodukterna och den odlade fisken.

- Findus vill att konsumenterna lätt ska kunna få information om varifrån fisken kommer, och var den sedan är producerad och packad, säger Inger C. Larsson ansvarig för kvalitets- och uthållighetsfrågor på Findus Sverige AB.

- Därför har vi infört ursprungsbeteckning med en karta på all vår fisk berättar Inger. På förpackningens baksida finns en enkel karta med namn på fångstplatsen, också den odlade fisken får denna ursprungsbeteckning säger Inger.

- Dessutom finns information om var fisken är producerad och packad, avslutar Inger.

Redan förra året började Findus märka de rena fiskfileerna med karta med ursprungsmärkning. Nu införs denna märkning även på de panerade fiskprodukterna, och den odlade fisken, så nu blir all Findus fisk tydligt ursprungsmärkt. Efter årsskiftet mellan vecka 5 och vecka 15 rullar de nya förpackningarna ut i butik.

Findus övergripande kvalitetsarbete för fisk går ut på att säkerställa att vår fisk kommer från långsiktigt hållbara fisken. Findus riktlinje är "Findus tio principer för ansvarsfulla inköp av fisk" som styr alla våra inköp.

Dessutom väljer vi ofta miljömärkt fisk, och har hittills tjugosex produkter i fisksortimentet (både konsument och storköksprodukter) som är miljömärkta/ MSC-märkta[1].

För att enkelt visa konsumenterna att fisken i förpackningen verkligen kommer från uthålliga fisken finns nu en särskild märkning "Fish for life" som garanterar att fisken kommer från ett långsiktigt hållbart fiske.

"Fish for life" märkningen har tillkommit i samarbete med Findus systerföretag Young´s Seafood i Storbritannien. Young´s Seafood som ingår i Findus Group är ett av Europas största företag inom fisk och skaldjur.

Findus tio principer för ansvarfulla inköp av fisk finns att ladda ner på www.findus.se

Kontaktinformation: Inger C. Larsson, telefon 042-86167 eller inger.larsson@se.findus.com

[1] MSC Marine Stewardship Council

Ämnen


Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 1000 medarbetare och omsätter cirka 300 miljoner euro.

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige