Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nu startar Findus ärtskörd!

Sådden startade den 26 mars och höll på fram till den 5 juni. Det är hela 520 odlare som har sått ärter på 8000 hektar. Odlingsområdet sträcker sig från södra Skåne till Falkenberg i Halland i norr och Kristianstad i öster.

I årets ärtodling använder Findus 9 olika ärtsorter, med ökad fokus på högre andel småärter, som efterfrågas alltmer.

Årets skördestart är relativt normal. Under april och maj månad hade vi för hög värme och för lite nederbörd, så regnen i juni var välkomna för ärterna.

- Nu hoppas vi på sommarvärme mellan 20 och 25 grader så vi får söta och goda ärter säger Enar Magnusson jordbrukschef i Findus Grönsaksfabrik.

- Försöken med s k biologisk betning av ärterna fortsätter även i år. Ärtorna har behandlats med en nyutvecklad biologisk bekämpning av jordburna svampar genom en behandling av utsädet med en naturlig svensk jordbakterie. I år kommer vi framför allt studera effekten av olika vädertyper. Den biologiska betningen är ett samarbete med MASE- laboratorierna, som i samverkan med Findus genomfört försöksodlingar i större skala.

Skörden beräknas pågå hela sommaren fram till i mitten av augusti

Ämnen

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige