Gå direkt till innehåll
Ny kommunikationsplattform från Findus: ”Slappna av – fryst mat är bra mat!”

Pressmeddelande -

Ny kommunikationsplattform från Findus: ”Slappna av – fryst mat är bra mat!”

Nio månader efter att Findus och reklambyrån King inlett sitt samarbete har en ny kommunikationsplattform tagits fram och ny varumärkesbyggande reklam har producerats. Ikväll har den första i en serie nya reklamfilmer för Findus premiär. Filmernas syfte är att ändra vår uppfattning om fryst mat genom att slå hål på myterna om matens ursprung, kvalitet och innehåll.

Djupfrysning är ett naturligt sätt att bevara mat. Det vet Findus. 70 år efter att företaget införde djupfryst i Sverige tar man nu itu med myter och missuppfattningar om fryst mat.

 Med hjälp av en ny reklamfigur, ”Frysmannen”, vill Findus ta ett grepp om myterna och höja kunskapen om djupfrysta livsmedel.

60% av Sveriges konsumenter tror att fryst mat innehåller konserveringsmedel eller är osäkra[1].              

Missuppfattningen att djupfrysta livsmedel innehåller mindre näring än det som säljs som färskt i butik, återkommer regelbundet i konsumentstudier.                                                                                     

50% av Sveriges konsumenter förknippar fryst lagad mat (en portion) med mycket tillsatser. Nästan lika hög andel som för godis[2].

Det visar att det behövs mer kunskap – fryst mat är smart, enkelt, näringsrikt och resurssmart.

Man kan välja fryst mat med gott samvete. Frysta grönsaker, fisk och lagad mat bevarar ofta näringen bättre än det som säljs som färskt i butiken[3] och eftersom man bara tar det man behöver ur frysen kastar man mindre fryst mat. Uppemot 40 % av färska grönsaker kastas helt i onödan[4].

Till sin hjälp har man valt att samarbeta med reklambyrån King. King har lång erfarenhet av kommunikation om livsmedel i Sverige, bland annat ligger byrån bakom ICAs framgångsrika reklamkoncept.

- Vi ville göra underhållande reklam som det är lätt att känna igen sig i. Vi hade ett komplext budskap att berätta och det vill vi göra med tydlighet och humor. Att samtidigt skapa en stark igenkänning för Findus varumärke som kan utvecklas över tiden var en förutsättning, säger Ulrika Wallberg, marknadschef Findus.

- Vi tror att frysmannen kan lyfta fram fördelarna med vårt djupfrysta sortiment av grönsaker, fisk och lagad mat, och samtidigt berätta storyn om Findus och frysning utan att det känns som en föreläsning, säger Ulrika Wallberg.

Filmen som har premiär ikväll lyfter fram Fiskpinnar. Den vill slå hål på myten om dålig fiskkvalitet och lågt näringsinnehåll, samt uppfattningen att vara lat (istället för smart) om man använder frysta livsmedel.

Totalt har tre filmer tagits fram. Nästa film kommer i slutet av maj och lyfter fördelar med frysta grönsaker. Filmerna är regisserade av Felix Herngren och Jakob Ström. Produktionsbolag är FLX.

För mer information kontakta

Ulrika Wallberg, Marknadsdirektör Findus, på email ulrika.wallberg@se.findus.com eller telefon 042 – 86 000

Anna Broekman, Kommunikationschef Findus, på email anna.broekman@se.findus.com eller telefon 042 – 86101

Sunit Mehrotra, Grundare reklambyrån King på email sunit@king.se eller telefon 08- 406 70 00


[1] YouGov 2012.

[2] YouGov 2012.

[3] Harden, Sheffield University 2011; Eurofin 2009

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/findus/document/view/presentation-charlotte-harden-findus-matseminarium-14-juni-14673

http://www.findus.se/passion-for-mat/frysta-gronsaker-lika-nyttiga-som-farska/

[4] SIK 2008 för Konsumentföreningen Stockholm

 

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 900 medarbetare och omsätter cirka 2 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.
Följ även Findus på: www.findus.se // www.facebook.com/FindusSverige // www.twitter.com/Findus_se

Relaterat material

Relaterade nyheter