Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nya spännande fiskar från Findus Foodservices: Alaskaspätta och Fiskköttbulle med lax

Alaskaspätta - en ny god plattfisk

Findus FoodServices lanserar nu två varianter av en ny god plattfisk - Alaskaspätta

( Pleuronectes quadrituberculates). Alaskaspättan är en plattfisk och tillhör samma familj som rödspättan, denna fisk fångas framför allt utanför Alaska i nordöstra Stilla Havet. Alaskaspättan är oftast en bifångst vid fiske av t ex Alaska Pollock och Stillahavstorsk. En bifångst som kan användas är ett bra sätt att hushålla med de resurser som havet ger oss.

Findus FoodServices lanserar nu två varianter av Alaskaspättan, båda är renskurna filéer som är panerade en variant är förstekt och en ostekt. Båda varianterna är också skinn- och benfria.

Den förstekta Alaskaspättan passar bra till fritering och ugnstillagning. Den ostekta panerade Alaskaspättan har ett bredare användningsområde och kan användas i många olika sammanhang.

Alaskaspättan har en smak och konsistens som är mycket snarlik den vanliga rödspättans, den har också ett vitt saftigt kött.

Båda varianterna säljs i förpackning om 5 kilo. Spättafiléerna väger 140 - 160 gram styck och består till 60% av renskurna fileer av Alaskaspätta.

Fiskköttbulle med lax

En jättegod saftig fiskköttbulle med 81% fiskkött och en krispig panering, det är vår andra fisknyhet i oktober. Fiskråvaran till fiskköttbullen består av en blandning av Alaska pollock och lax (Theragra chalcogramma och Salmo salar).

Vår nya fiskköttbulle passar både till vardags och till en festligare buffé. Varje fiskköttbulle väger 17-18 gram styck, och den säljs i förpackning om 5 kilo.

- Alaskaspättan är verkligen en god nyhet i dess bästa bemärkelse säger Christina Andersson, produktansvarig för fisk hos Findus Foodservices
- Den kommer från ett bra fiske, samtidigt som den är en god matfisk, som mycket liknar den vanliga rödspättan från Nordsjön, som vi vanligtvis använder här i Norden, berättar Christina.
- Vem kan sen motstå den goda fiskköttbullen med Alaska pollock och lax, säger Christina. Den passar till både barn, ungdomar och vuxna.

Bifogat finns bilder av de nya produkterna för fri användning. Vill du ha mer information eller produktprover kontakta oss gärna.

Kontaktinformation: Camilla Svärdenborn, marknadschef Findus Foodservices telefon 042 - 86239 eller e-post camilla.svardenborn@se.findus.com

Christina Andersson, produktansvarig fisk Findus Foodservices telefon 042 - 86285 eller e-mail christina.andersson@se.findus.com

Ämnen

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige