Följ Findus Sverige AB

På Way Out West är gräset lite grönare

Pressmeddelande   •   Jan 19, 2017 08:00 CET

Vi på Findus älskar grön mat. Därför kommer vi för andra året i rad delta på temat vid Way Out West i Göteborg – en helt vegetarisk musikfestival. 10-12 augusti välkomnas återigen festivalbesökarna på bakgårdsfest med skön musik, gött häng, god mat och självklart nya överraskningar.

Som ett led i att modernisera Findus erbjudande och rusta oss för en grönare framtid ser vi vår närvaro på Way Out West som ett självklart val. Vi är redan idag stora inom det gröna köket och kommer att fortsätta fokusera på att utveckla gröna och vegetariska produkter.

— Ett av våra mest prioriterade områden är arbetet mot en ännu grönare framtid. Vi vill öka tillgängligheten och därmed förenkla för konsumenterna att göra grönare val. En konkret målsättning är att inom fyra år ska andelen grönsaksbaserade proteinkomponenter utgöra 40% procent av Findus totala sortiment, vilket innebär
en fördubbling av nuvarande andel, säger Emma Pålsson, Marketing Director Findus Sverige AB.

All mat som serveras på Way Out West är vegetarisk, vilket ligger väl i linje med Findus höga andel vegetariska produkter. Findus har till exempel Sveriges mest köpta falafel och i sortimentet hittar du en mångfald av grönsaker (ärter, broccoli, majs, wok etc.). 2016 bjöd vi på ärtmjukglass, grönsaksbullar och majscobettes. I år siktar vi på helt nya överraskningar i samband med festivalen – men kanske blir det också en och annan favorit i repris.

— Förra året var Findus Peas Out Lounge en stor hit. Ett naturligt festivalinslag med möjligheten för våra besökare att både ta en paus från konserterna och få i sig en bit mat. Gratis tatueringar var självklart också populärt och helt rätt i målgruppen, säger Patrick Fredriksson, grundare av Luger.

Mitt i vintern och en bit kvar till augusti, men vi lovar redan nu att man kommer att kunna tävla om biljetter till festivalen via våra sociala kanaler. Håll utkik!

Peas & Love,

För ytterligare information kontakta:
Emma Pålsson, Marketing Director, Findus Sverige AB
E-post: emma.palsson@se.findus.com
Findus växel: 042-860 00

Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 110 djupfrysta produkter och ca 30 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 380 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Findus Sverige AB har cirka 650 medarbetare och omsätter cirka 2.2 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär. Följ Findus på: www.findus.se, www.facebook.com/FindusSverige

Bifogade filer

PDF-dokument