Gå direkt till innehåll
Rekordtidig ärtskörd för Findus!

Pressmeddelande -

Rekordtidig ärtskörd för Findus!

Årets ärtskörd har dragit igång. Redan igår kunde de första ärtorna börja skördas på fälten längs Öresund. Bara en gång tidigare har skörden startat så tidigt – det var 1993, då skörden startade den 17 juni. - Vi har haft bra förhållanden för ärtorna, säger Enar Magnusson, odlings- och fabrikschef för grönsaker på Findus. - Det var den tidiga starten för vårbruket och den relativt torra våren, som har gett de fina förhållandena, berättar Enar Magnusson. - I år har det varit knappt två veckor mellan den sista ärtsådden och den första skörden. Bara tre timmar efter skörden fryses ärtorna i fabriken i Bjuv. Cirka 700 – 800 ton per dygn tar man emot i grönsaksfabriken. Cirka 70% av ärtorna är Findus egna sorter, som förädlats fram för att få bästa smak, sötma och motståndskraft mot sjukdomar. Alltsedan 1940-talet har Findus satsat stora resurser på forskning och utveckling när det gäller såväl odlingsteknik som förädling. Ärtorna har hög kvalitet som uppskattas av kunder över hela Europa. Hela 75% av ärtorna går på export, framför allt till Italien och Tyskland. För mer information vänligen kontakta Enar Magnusson telefon 042-864 19 eller e-post: enar.magnusson@se.findus.com Bilden: Findus odlar ärtor från Ystad i söder till norr om Halmstad. De första ärtorna har just skördats vid fälten längs Öresund. norr om Malmö. Om Findus (www.findus.se) Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonial¬produkter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 1100 medarbetare och omsätter cirka 300 miljoner euro. Huvudkontoret finns i Malmö.

Ämnen

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige