Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Säsongens fiskpinne - med citron!

Nu lanserar Findus säsongens fiskpinne - den första fiskpinnen med citronsmak.
Fiskpinnen med citronsmak är gjord på miljömärkt/MSC-märkt Alaska Pollock.
Den älskade fiskpinnen har funnits på svenska marknaden i drygt 52 år.

Det var Findus som introducerade fiskpinnen i Sverige 1956.

Den nya Fiskpinnen med citronsmak finns i förpackning om 600 gram och innehåller 24 fiskpinnar. Konsumentpris i butik blir cirka 37 - 38 kronor.

Vad är en fiskpinne?
Fiskpinnen introducerades i Sverige 1956 av Findus. Ursprungsidén till fiskpinnen kom från USA. Den var tänkt som en bra fiskprodukt för barn som skulle vara lätt att äta och lätt att tillaga. Fiskpinnen har alltid haft samma form med mellan 60 och 70 % fisk och knappt 30 till 40 % panering. Det är så en fiskpinne ska se ut. De första åren var det hela små torskfileer som pressades i block, idag finfördelas fiskköttet. Men trots detta kan man faktiskt säga att Findus fiskpinne är "äkta vara". En stor del av framgången med fiskpinnen är just fördelningen mellan fisk och panering, det vet vi från många marknadsundersökningar under årens lopp. Fiskråvaran ska vara en fiskfärs som är vit och saftigt. Findus fiskpinnar innehåller antingen torsk eller Alaska Pollock. Paneringen ska vara krispig och inte bli för mjuk i tillagningen. Fiskpinnen friteras numera i ren rapsolja.

- Findus säljer drygt 55 miljoner stycken fiskpinnar till dagligvarumarknaden varje år, berättar Jonas Svensson, kategoriansvarig för fisk på Findus Sverige AB.

- Nu vill vi erbjuda ett alternativ till den vanliga fiskpinnen - en fiskpinne med citronsmak. Samtidigt introducerar vi begreppet "säsongens fiskpinne". Det innebär att vi kommer att lansera nya fiskpinnar med något extra,minst en gång om året. Det blir en slags "limited edition" varje gång.

Visste du att

  • Det har diskuterats mycket om att den panerade fisken är fet. Fiskpinnen innehåller 11 gram fett/100 gram. Jämför med andra populära maträtter hos barnfamiljen är det lågt.
  • Falukorv innehåller 18 - 23 gram fett, stekt hamburgare 23 gram fett, köttbullar av blandfärs 15 gram fett och grillkorv 15 gram fett per 100 gram produkt. Källa: Livsmedelsverkets databas.

Kontaktinformation:

Annika Behm Gullstrand, marknadsdirektör Findus Sverige AB, telefon 042- 86056 eller e-post annika.gullstrand@se.findus.com

Jonas Svensson, kategoriansvarig fisk, telefon 042- 86380 eller e-post jonas.svensson@se.findus.com

Ämnen

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige