Gå direkt till innehåll
Findus unika söta Ebba-ärta är klimatcertifierad enligt Svenskt Sigill i och med att odlingen sker med minsta möjliga miljöpåverkan.
Findus unika söta Ebba-ärta är klimatcertifierad enligt Svenskt Sigill i och med att odlingen sker med minsta möjliga miljöpåverkan.

Pressmeddelande -

Unik ärtförädling stannar i Findus regi och utökas!

Det unika arbetet med utveckling av Findus nya ärtsorter - även kallat ärtförädling - som har bedrivits av Findus på Sellebergaområdet i Bjuv kommer att bli kvar i Findus regi. Förädlingsprogrammet utökas dessutom och Findus kommer framöver att hantera ärtförädlingen för hela Nomad Foods-gruppen i Europa.

Att kunna erbjuda svenska ärter är en fortsatt viktig fråga för Findus och nu är det klart att vidareutvecklingen av den svenska Ebba-ärtan och andra ärtsorter kommer att få en fortsättning i Findus egen regi på skånsk mark. Findus ärtprogram har utvecklats under lång tid och ärterna är unika med sin söta smak och klimatcertifiering enligt Svenskt Sigill i och med att odlingen sker med minsta möjliga miljöpåverkan. De förädlade ärtsorterna används bara av Findus och Ebba-ärterna odlas och skördas nu för första gången i Dalsland.

-Det är med stor glädje vi kan meddela att vi kommer fortsätta bedriva vidareutvecklingen av våra unika ärtsorter. Efterfrågan på svenska ärter är stor och vi kommer fortsätta leverera våra goda och populära kvalitetsärter till svenska konsumenter. Att vi på Findus, med den långa erfarenhet och kompetens som vi besitter, även tar över ansvaret för utvecklingen av hela Nomad Foods ärtprogram känns väldigt bra, säger Katarina Tell, VD för Findus i Sverige.

Den unika ärtförädling som pågått hos Findus sedan 50-talet leds sedan drygt ett år av Findus forskningschef Agnese Brantestam och kommer även fortsättningsvis att bedrivas av Findus utvecklingspersonal.

-Vi kommer att utvidga vårt unika förädlingsarbete genom att utveckla nya ärtsorter för hela Nomad Foods Europa. Tillsammans står Nomad Foods-gruppen för mer än en tredjedel av europeisk produktion av frysta ärter. Denna satsning på förädlingsarbetet är en satsning på en fortsatt hållbar utveckling för ärtproduktionen i Europa, säger Agnese Brantestam.

För mer information kontakta:
Katarina Tell, VD Findus Sverige på telefon 079 – 015 89 69.

Ämnen


Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 110 djupfrysta produkter och ca 30 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 380 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Findus Sverige AB har cirka 220 medarbetare och omsätter cirka 2.2 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär. Följ Findus på: www.findus.se, www.facebook.com/FindusSverige

Relaterade nyheter